Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πτώση 1,6% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο
Πτώση 1,6% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Πτώση 1,6% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Μείωση κτά 1,6% προυσίασε ο δείκτης βιομηχανικής παρς τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η εξέλιξη είναι της μείωσης του δείκτη παρς μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 5,7%, της παραγωγής ορυχείων λατομείων κατά 4,8% και του δείκτη παροχής νερού κατά 3,2%, αλλά και της ς κατά 13,8% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

Ειδικότερα, στη μείωση του δείκτη μετας συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: τροφίμων-ποτών, ειδών ένδυσης, δερμάτων και ειδών υπόδησης, ξύλου και φελλού, μη μεταλλικών ορυκτών, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων και επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014 παρουσίασε μείωση κατά 0,7%, έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, κ.λπ.) γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του μηνός Ιουλίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, παρουσίασε κατά 3,2%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στη βελτίωση του συνόλου των επιμέρους δεικτών και συγκεκριμένα, κατά 17,6% του δείκτη παραγωγής ς, κατά 11,6% του δείκτη παραγωγής ενδιάμεσων αγαθών, κατά 1,8% του δείκτη παραγωγής κεφαλαιουχικών αγαθών, κατά 8,1% του δείκτη παραγωγής διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κατά 1,6% του δείκτη παραγωγής μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση