Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Ψυχρές αέριες μάζες στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας
Ψυχρές αέριες μάζες στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Ψυχρές αέριες μάζες στην Ελλάδα από τη Βόρεια Ευρώπη – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Ψυχρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη κινούμενες νοτιότερα θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, ρίχοντας αισθητά τον υδράργυρο αρχικά από σήμερα Δευτέρα συνοδεία ισχυρών ΒΔ ανέμων, και κυρίως προς τα μέσα της εβδομάδας όποτε και αναμένουμε η να πέσει έως και 10 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από πλευράς φαινομένων δεν αναμένονται ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις ή , εκτός, όμως από την Τρίτη 23/01 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στη , στις , την Πελ/νησο και την Β. οι θα εντοπίζονται σε χαμηλά υψόμετρα. Λεπτομέρειες για την επερχόμενη ψυχρή εισβολή θα δίνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην κεντρική μας σελίδα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την που ακολουθούν οι αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη προς την Ανατολική Μεσόγειο. Με αποχρώσεις του μπλε διακρίνονται οι αρνητικές θερμοκρασίες σε υψόμετρο περί τα 1.500 μ. Αντιθέτως, σχετικά θερμές αέριες μάζες θα καλύπτουν τη (αποχρώσεις του κίτρινου).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση