Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ψήφος με ισχυρό αποτύπωμα
Ψήφος με ισχυρό αποτύπωμα

Ψήφος με ισχυρό αποτύπωμα

Εξόχως αποκαλυπτική του ταραχώδους κλίματος που επικρατεί σχεδόν σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, αλλά και των επιμέρους «τακτικών» των κομματικών επιτελείων όσον αφορά τη στρατηγική τους εντός του Κοινοβουλίου, υπήρξε η πρόσφατη διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής με επίκεντρο το νομοθέτημα για τη «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου».

Με εξαίρεση το Ποτάμι και –έως ένα βαθμό και το Κομμουνιστικό Κόμμα–, σε όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις καταγράφηκαν μικρότερες ή μεγαλύτερες «αναταράξεις». Ο δημόσιος λόγος, ωστόσο, που άρθρωσαν τα στελέχη τους, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν και όχι να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα, είναι ενδεικτικός των διαθέσεων και του τι θα επακολουθήσει, ενόψει άλλων κρίσιμων κοινοβουλευτικών «μαχών».

Στον ΣΥΡΙΖΑ: Σημειώνεται, πρώτα απ’ όλα, η ευθεία προαναγγελία νέων «δύσκολων» νομοσχεδίων: «Θα ακολουθήσουν και τα επόμενα βήματα: ο γάμος, η τεκνοθεσία», είπε η κυρία Αννέτα Καββαδία με στα ομόφυλα ζευγάρια (το θέμα της παραγωγής στη χώρα φαρμακευτικής κάνναβης, που ήρθε στη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα, έχει ανοίξει από τον κ. Ξανθό στη Βουλή από τον περασμένο Απρίλιο). Η διάχυτη αμηχανία από την υλοποίηση τέτοιων πολιτικών και η δυσφορία από τις διαρροές (μία βουλευτής κατά του νομοσχεδίου και τέσσερις κατά της τροπολογίας σχετικά με την «τουρκική ένωση Ξάνθης») τροφοδοτούν εντονότατο εκνευρισμό, ο οποίος μετατρέπεται σε άκρως επιθετική στάση απέναντι στο ΚΚΕ, και σε κλιμάκωση ανεξέλεγκτων πια επιθέσεων κατά της .Δ. και του αρχηγού της.

Στους ΑΝΕΛ: «Δεν κρυβόμαστε», είπε ο εκπρόσωπός τους Αθ. Παπαχριστόπουλος, αλλά οι συγκυβερνώντες επιχείρησαν να «καλυφθούν» πίσω από μια τριπλή τακτική: ο κ. Ζουράρις ψήφισε «ναι», ο κ. Π. Καμμένος «παρών» και οι υπόλοιποι καταψήφισαν, τροφοδοτώντας ευλόγως σχόλια στο Περιστύλιο, όπως «θα κάνουν τα πάντα για την εξουσία».

Στη Νέα Δημοκρατία: Η κατάθεση, τελευταία στιγμή, πρότασης νόμου για το ζήτημα πέτυχε να συσπειρώσει τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, πολλά μέλη της οποίας δυσφορούσαν μπροστά στην προοπτική ενός «επί της αρχής “ναι”» στο Κοντονή. Ενδεικτικό της ανακούφισης, εδώ, είναι ότι όταν ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία έλεγε από του βήματος ότι η .Δ. θα καταψηφίσει το καταχειροκροτήθηκε, ενώ η αμέσως επόμενη φράση του, ότι ως κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση τη δική της πρόταση νόμου, η υποδοχή των γαλάζιων συνοδεύτηκε από σιωπή.

Στη ΔΗΣΥ: Οι δρομολογημένες εξελίξεις στο μέτωπο της Κεντροαριστεράς άφησαν το αποτύπωμά τους στη στάση της Κ.Ο. Ο Αθ. Θεοχαρόπουλος διαχώρισε τη θέση του ψηφίζοντας «ναι». Οι υπόλοιποι, τελικώς, επέλεξαν το «παρών», αν και υπήρχε η πρόταση για «όχι» (στη βάση της γνωστής θέσης για καταψήφιση νομοθετημέτων με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ) ή την απουσία από την ψηφοφορία, με την «γκρίνια» να παίρνει διαστάσεις, εξαιτίας της επιλογής του εν δυνάμει συμμάχου Στ. Θεοδωράκη και του Ποταμιού να πει ότι ψηφίζει θετικά.

Στο ΚΚΕ: Η μόνη «παραφωνία», ως προς την κεντρική εικόνα του κόμματος, ήταν της κυρίας Παπαρήγα, η οποία σε μια αποστροφή του λόγου της και σε αντίθεση με όλους τους άλλους του ΚΚΕ είπε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον όρο «αντικομμουνισμός» για να χαρακτηρίσει τη στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση