Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ψήφο για Ελληνες του εξωτερικού ζητεί η Ν.Δ.
Ψήφο για Ελληνες του εξωτερικού ζητεί η Ν.Δ.

Ψήφο για Ελληνες του εξωτερικού ζητεί η Ν.Δ.

Ρελάνς στον Αλέξη Τσίπρα –ο οποίος δεν εφείσθη επαίνων για την ομογένεια από αμερικανικού εδάφους– έκανε χθες ο Μητσοτάκης, επαναφέροντας την πρόταση νόμου της .Δ. για τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ο πρόεδρος της .Δ. επανακατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής την πρότασή του που είχε κατατεθεί 18 μήνες πριν, αλλά ουδέποτε συζητήθηκε, αφήνοντας αιχμές έναντι του πρωθυπουργού ότι στον απόηχο της επίσκεψής του στις θα πρέπει να έχει αντιληφθεί τη σημασία της.

«Ιδού η », έλεγαν στελέχη της Πειραιώς, αναδεικνύοντας την υποκρισία του κ. Τσίπρα που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ομογενείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις , αλλά την ίδια ώρα δεν φέρνει καν προς συζήτηση την πρόταση νόμου της που θα έδινε δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους δεν έχει συζητηθεί ακόμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ «επιβάλλεται» να δοθεί δικαίωμα ψήφου, όχι μόνο στους ομογενείς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, αλλά και στους νέους ανθρώπους που «κατά εκατοντάδες έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της ς». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «αυτονόητο» δικαίωμα που πρέπει να κατοχυρωθεί νομοθετικά και σε αυστηρό ύφος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γιατί η πρόταση νόμου δεν έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή».

Σημειώνεται ότι η πρόταση της δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ελληνες πολίτες που ζουν στο να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, στον τόπο της διαμονής τους, αρκεί να είναι γραμμένοι στα ελληνικά δημοτολόγια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση