Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψήφο για Ελληνες του εξωτερικού ζητεί η Ν.Δ.
Ψήφο για Ελληνες του εξωτερικού ζητεί η Ν.Δ.

Ψήφο για Ελληνες του εξωτερικού ζητεί η Ν.Δ.

Ρελάνς στον Αλέξη Τσίπρα –ο οποίος δεν εφείσθη επαίνων για την ομογένεια από αμερικανικού εδάφους– έκανε χθες ο Μητσοτάκης, επαναφέροντας την πρόταση νόμου της .Δ. για τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού στον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Ο πρόεδρος της .Δ. επανακατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής την πρότασή του που είχε κατατεθεί 18 μήνες πριν, αλλά ουδέποτε συζητήθηκε, αφήνοντας αιχμές έναντι του πρωθυπουργού ότι στον απόηχο της επίσκεψής του στις θα πρέπει να έχει αντιληφθεί τη σημασία της.

«Ιδού η », έλεγαν στελέχη της , αναδεικνύοντας την υποκρισία του κ. Τσίπρα που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ομογενείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις , αλλά την ίδια δεν φέρνει καν προς συζήτηση την πρόταση νόμου της .Δ. που θα έδινε δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους δεν έχει συζητηθεί ακόμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ «επιβάλλεται» να δοθεί δικαίωμα ψήφου, όχι μόνο στους ομογενείς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και δεκαετίες, αλλά και στους νέους ανθρώπους που «κατά εκατοντάδες έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «αυτονόητο» δικαίωμα που πρέπει να κατοχυρωθεί νομοθετικά και σε αυστηρό ύφος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία γιατί η πρόταση νόμου δεν έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή».

Σημειώνεται ότι η πρόταση της Ν.Δ. δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ελληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές , στον τόπο της διαμονής τους, αρκεί να είναι γραμμένοι στα ελληνικά δημοτολόγια.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση