Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προϋποθέσεις για υπαγωγή επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό
Προϋποθέσεις για υπαγωγή επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Προϋποθέσεις για υπαγωγή επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από σήμερα μέχρι και τις 3 Μαρτίου και ώρα 14:00, το για τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων».

Για πρώτη φορά με μια διαδικασία εκτός δικαστηρίου, μία επιχείρηση μπορεί να ρυθμίσει όλα τα χρέη της προς όλους τους της, δηλαδή , εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Με τη συναίνεση της πλειοψηφίας (60%) των πιστωτών μπορεί να επιτευχθεί μια λύση, η οποία επιβάλλεται στη μειοψηφία.

Με το νόμο αυτό θα μπορούν να γίνονται ρυθμίσεις και απομειώσεις οφειλών προς το δημόσιο, δηλαδή εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων οι οποίες θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσο και του δημοσίου το οποίο θα συνεχίσει να εισπράττει οφειλές από τις βιώσιμες που δεν θα οδηγηθούν σε πτώχευση.

Επίσης, για πρώτη φορά, αξιολογείται η πραγματική ικανότητα αποπληρωμής της επιχείρησης και διαμορφώνεται ένα πλάνο αποπληρωμής όλων των χρεών βάσει αυτής (και όχι αντιστρό όπως γινόταν μέχρι σήμερα στην πράξη).

Στο νόμο αυτό μπορούν να υπαχθούν όλες οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες , καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις, εφόσον το συνολικό προς ρύθμιση χρέος τους υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν εντάσσονται οι ελεύθεροι , αφού έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις διατάξεις του όμου Κατσέλη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση