Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προϋπολογισμός 2018: Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για όσους έχουν ακίνητα μεσαίας και μεγάλης αξίας
Προϋπολογισμός 2018: Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για όσους έχουν ακίνητα μεσαίας και μεγάλης αξίας

Προϋπολογισμός 2018: Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για όσους έχουν ακίνητα μεσαίας και μεγάλης αξίας

Αυξημέ φόρους θ πληρώσουν το οι ιδιοκτήτες κινήτων, καθώς η κυβέρνηση με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών την άνοιξη του επόμενου έτους επαναφέρει και τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, μετατοπίζοντας το βάρος κυρίως σε όσους έχουν ακίνητα μεσαίας και μεγάλης αξίας.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις στα ακίνητα:

Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών. Περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι με μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους εξαιτίας της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την επ του .

Αν και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών βγήκε από τη των 101 προαπαιτούμενων που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση και θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ωστόσο έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης και οι νέες αξίες θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του νέου φόρου το .

Με βάση λοιπόν τον έως τώρα σχεδιασμό στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι:

• Η του ΕΦΙΑ και η αντικατάστασή του από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

• Θα προβλέπει οικογενειακό αφορολόγητο το οποίο πιθανόν να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας. Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και το 2011 με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

• Πλήρης ένταξη των αγροτεμαχίων στον νέο φόρο, πιθανόν από το 2019.

• Ο νέος φόρος θα επιβαρύνει τους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία και θα εξαιρέσει τις πολύ μικρές ιδιοκτησίες από τον νέο φόρο. Πάντως στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να εξαιρέσει τις ιδιοκτησίες κάτω των 50.000 ευρώ, αυτό ουσιαστικά θα οδηγήσει στην εξαίρεση 2,8 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων από τον φόρο.

Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο οι ιδιοκτήτες με μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία θα δουν τον φόρο να υπερδιπλασιάζεται.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση