Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προβληματίζει την Άγκυρα η απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών
Προβληματίζει την Άγκυρα η απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Προβληματίζει την Άγκυρα η απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Η νέα της ελληνικής ς σχετικά με την τύχη των τριών από τους οκτώ πραξικοπηματίες, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, προβληματίζει την .

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πριν από λίγο, ο Υπουργός Εθνικής ς της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, προέβη σε μια σύντομη δήλωση. Ο κ. Ισίκ δηλώνει τα εξής: «Αναμένουμε από την να καταβάλλει προσπάθεια για την έκδοση όλων των μελών της Οργάνωσης Φέτο (Κίνημα )».

Η «Κ» πληροφορείται ότι το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση κάνει τον γύρω των τουρκικών μέσων ενημέρωσης και βρίσκει αντίκτυπο στην τουρκική πρωτεύουσα και στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης.

Κύκλοι του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αναφέρουν στην «Κ» ότι η μη έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα τους θα έχει συνέπειες στα ελληνοτουρκικά, τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και τις κρίσιμες συνομιλίες στο Ζήτημα. Οι συνομιλητές μας ζητούν από την Αθήνα να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» της Οργάνωσης και προβάλλουν την ότι η έκδοση των πραξικοπηματιών έπρεπε να είχε λάβει χώρα πριν από πολύ καιρό και δίχως καμία καθυστέρηση.

 

πηγή:kathimerini.gr 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση