Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πρόβλημα με το αφορολόγητο εξαιτίας του e-banking
Πρόβλημα με το αφορολόγητο εξαιτίας του e-banking

Πρόβλημα με το αφορολόγητο εξαιτίας του e-banking

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος είναι πολλοί μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ' επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2017, πλήρωσαν σημαντικά ποσά καταναλωτικών δαπανών, μέσω .

Υπάρχει το ενδεχόμενο οι δαπάνες αυτές να μην προσμετρήσουν για την κατοχύρωση του υ ορίου, το οποίο είναι από τα 8.636 έως τα 9.545 , ώστε να δικαιούνται ολόκληρο το ισχύον κατά περίπτωση όριο. Έτσι απειλούνται να χρεωθούν με φόρο 22% επί των ποσών που θα εμφανίζονται ότι άφησαν ακάλυπτα.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο γεγονός ότι, μέχρι στιγμής, οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν αν μια μεταφορά ποσού σε λογαριασμό μέσω είναι δαπάνη που καλύπτει το αφορολόγητο ή αν πρόκειται απλώς για προσωπική συναλλαγή μεταξύ δύο φορολογουμένων. Δεν μπορούν δηλαδή να διακρίνουν ποιες ποσών μέσω e-banking στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών είναι πράγματι καταναλωτικές δαπάνες των πελατών τους που κατοχυρώνουν γι' αυτούς την κάλυψη των αφορολόγητων ορίων και ποιες στους ίδιους λογαριασμούς αποτελούν απλά προσωπικές συν των επιχειρηματιών ως φυσικών προσώπων.

Η αδυναμία ς των ποσών που μεταφέρονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι οι αυτές δεν έχουν ακόμη δηλώσει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς, δηλαδή τους τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν αποκλειστικά για να υποδέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση