Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Προβλέπει ανάπτυξη ο Γ. Σταθάκης
Προβλέπει ανάπτυξη ο Γ. Σταθάκης

Προβλέπει ανάπτυξη ο Γ. Σταθάκης

Επιστροφή στην ανάπτυξη έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016 εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Κατά την ομιλία του στο ετήσιο φόρουμ «Active Greece Awards – Η της εξωστρέφειας» υποστήριξε ότι η εμπιστοσύνη έχει αποκατασταθεί στην .

Αναφερόμενος στην του προγράμματος δήλωσε: «Φιλοδοξούμε ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα με την των θεσμών ύστερα από το Καθολικό Πάσχα». Πρόσθεσε δε ότι «το διακύβευμα αυτής της πρώτης ς είναι η του χρέους μετά το 2022 και ώς το 2048, το οποίο πρέπει να αποκτήσει και αυτό όρους βιωσιμότητας». Ο κ. Σταθάκης επισήμανε στην ομιλία του τέσσερα βασικά σημεία για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης του εξαγωγικού κλάδου με το καινούργιο αναπτυξιακό υπόδειγμα:

• Ενίσχυση της εξωστρέφειας. Η κυβέρνηση έχει συγκροτήσει διυπουργική επιτροπή με στόχους μεταξύ άλλων την ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου θα καταγράφεται πλήρως το παραγωγικό εξαγωγικό και εν δυνάμει εξαγωγικό δυναμικό της χς. Στόχος επίσης είναι η περαιτέρω απλοποίηση των εξαγωγικών διαδικασιών.

έος αναπτυξιακός νόμος με στόχευση σε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην καινοτομία και την παρ προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

• Αναβάθμιση του ΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) σε Αναπτυξιακό Ταμείο.

• Πλήρης αξιοποίηση του ΕΣΠΑ με έμφαση στους τομείς που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, καινοτομία και υψηλή προστιθέμενη αξία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση