Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Πρόβα για την απαγωγή Λεμπιδάκη είχαν κάνει τα μέλη του κυκλώματος
Πρόβα για την απαγωγή Λεμπιδάκη είχαν κάνει τα μέλη του κυκλώματος

Πρόβα για την απαγωγή Λεμπιδάκη είχαν κάνει τα μέλη του κυκλώματος

Νέες λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης των απαγωγέων του εφοπλιστή Μιχάλη Λεμπιδάκη ήρθαν στο της δημοσιότητας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα Χανιά.  Οπως έχει γίνει γνωστό οι χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της απαγωγής πέντε κρησφύγετα, ώστοσο μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο το ένα, το οποίο και διερευνά το συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στο συγκεκριμένο κρησφύγετο κρατούνταν ο Λεμπιδάκης, όταν πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης του τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη συλληφθεί οκτώ άτομα από την εγκληματική ομάδα που πραγματοποίησε την απαγωγή, μεταξύ των οποίων και ο του όλου εγχειρήματος. Δεύτερη ομάδα απαγωγέων δεν υπήρξε, όμως νέα μέλη εντάχθηκαν στην του χρόνου στη μία οργάνωση που σχεδίασε και υλοποίησε την απαγωγή και κάποια άλλα διαφοροποιήθηκαν ως προς τους ρόλους τους. Επίσης, δεν έχει προκύψει σύνδεση των συλληφθέντων με άτομα που βρίσκονται στη . Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, οι αξιωματικοί της γνωστοποίησαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα στην υπόθεση εμπλέκεται άτομο που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανάμιξη στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Οσον αφορά την ανήλικη που συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων, οι διευκρίνισαν ότι ενεπλάκη μόνο το τελευταίο διάστημα της απαγωγής και δεν είχε γνώση σε τι ακριβώς συμμετείχε. Συγκεκριμένα, ταχυδρόμησε μία από τις επιστολές της οργάνωσης στην οικογένεια του απαχθέντα, με τον πατέρα της να της έχει δώσει οδηγίες για το πώς θα αποφύγει να αφήσει τα δακτυλικά της αποτυπώματα πάνω στο γράμμα. Στη διάρκεια της απαγωγής, η οργάνωση απέστειλε στην οικογένεια του απαχθέντα 31 , πέντε επιστολές και τρία βίντεο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Π.Π.Μ.: Νέα περιβαλλοντική απειλή για το Βόλο και τον Παγασητικό; #ΠαγασητικόςΚόλπος - https://t.co/Y5IXiecESK -

  • Υπόγειοι αγωγοί 15 χλμ για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων γης στα Φάρσαλα #γεωργικήάρδευση - https://t.co/CupvFdBrjD -

  • Δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στο Κεραμίδι - https://t.co/VOWW20Dz8Q… -

"Αλιεύοντας" την είδηση