Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρωτοβουλία Θεοδωράκη, Γλέζου και Δοξιάδη κατά της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών
Πρωτοβουλία Θεοδωράκη, Γλέζου και Δοξιάδη κατά της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Πρωτοβουλία Θεοδωράκη, Γλέζου και Δοξιάδη κατά της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Κατά της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην πατρίδα τους τάσσεται πρωτοβουλία πολιτών στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, καθώς και συνταγματολόγοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, μηχανικοί και εκπαιδευτικοί.

Σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν την Τρίτη τα μέλη της πρωτοβουλίας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας τονίστηκε ότι σε περίπτωση παράδοσής τους στην Τουρκία οι στρατιωτικοί κινδυνεύουν με «βασανιστήρια, ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση».

«Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα επιβάλλει να σεβαστούμε και αυτούς τους ανθρώπους», είπε μεταξύ άλλων στη δική του τοποθέτηση ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Στην υποχρέωση την Ελλάδας να παράσχει άσυλο στους στρατιωτικούς αναφέρθηκε και ο κ. Γλέζος.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών άλλη μία συνέντευξη Τύπου για το ίδιο ζήτημα από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την οργάνωση «Solidarity Now».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πώς θα δοθούν οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις - https://t.co/gjXXuKt7eh -

  • Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Τσαμπίκας από την Ρόδο στον Βόλο - https://t.co/fTCB1PKUXK -

  • Συνέχεια εγγραφών στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου   - https://t.co/KiqSHQDrTt -

"Αλιεύοντας" την είδηση