Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρωτομαγιά με την Ευρωβουλευτή των Πράσινων Σκα Κέλλερ
Πρωτομαγιά με την Ευρωβουλευτή των Πράσινων Σκα Κέλλερ

Πρωτομαγιά με την Ευρωβουλευτή των Πράσινων Σκα Κέλλερ

Στην βρίσκεται από την Πέμπτη η Ευρωβουλευτής των Πράσινων Σκα Κέλλερ. Η επίσκεψή της εξελίσσεται ήδη με συναντήσεις και δράσεις, σε με τους Οικολόγους Πράσινους αλλά και της ς των πολιτών.

Βασικά θέματα η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενάντια στη λιτότητα, αλλά η αντιμετώπιση του προτος της μετανάστευσης .

Την Πέμπτη 30 Απριλίου η Σκα Κέλλερ είχε με την Εκτελεστική Γραμματεία και μέλη της Θεματικής Ομάδας Κοινωνικής Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων, στην οποία συζητήθηκαν οι και πρωτοβουλίες που διαμορφώνονται σε διάλογο με τους κοινωνικούς και την Κυβέρνηση, με στόχο της ενεργοποίηση του τομέα της κοινωνικής οικονομίας που αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στη σχέση παραγωγών καταναλωτών, στη διαχείριση απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την Πρωτομαγιά το πρωί η Πράσινη Ευρωβουλευτής είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαμεσολαβητών Ρομά, στην οποία έγινε ενημέρωση για τα προτα που αντιμετωπίζει εν μέσω της οικονομικής κρίσης ο επιτυχημένος θεσμός, ως προς την επαγγελματική του κατοχύρωση και τη συνέχιση της λειτουργίας του. Στη συνέχεια η Σκα Κέλλερ συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία για την Πρωτομαγιά που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Εκεί συναντήθηκε και με εκπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων και φορέων αλληλεγγύης που ήρθαν επίσης στην Ελλάδα, με την αφορμή την Πρωτομαγιά, και στόχο την παραπέρα ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς η Σκα Κέλλερ βρέθηκε μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους στο περίπτερό τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, για συναντήσεις με φορείς, πολίτες και τον δήμαρχο, όπου υπήρξε διάλογος γύρω από θέματα της περιοχής και για την ανάγκη δρομολόγησης πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το Σάββατο η Πράσινη Ευρωβουλευτής ταξίδεψε στο νησί της Κω, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα με τις υποδομές υποδοχής προσφύγων και να συνεργαστεί με εκπροσώπους του ΟΗΕ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που δραστηριοποιούνται στο ακριτικό νησί.

Κλείνοντας την επίσκεψή της, η Σκα Κέλλερ θα συμμετείχε σήμερα στις 6:00 μμ στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα “Πρόσφυγες – Μετανάστες/τριες και ευρωπαϊκές πολιτικές” που οργανώνει η Θεματική Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων μαζί με την υπουργό Τάσια Χριστοδουλόπουλου, στο πολιτιστικό κέντρο “ΡΟΜΑΝΤΣΟ”, Αναξαγόρα 3-5, πίσω από το Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση