Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ »  Πρώτη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο
 Πρώτη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο

 Πρώτη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών-μεταναστών από τα ελληνικά νησιά. 12 παιδιά μετεγκαθίστανται στο ως μέρος προγράμματος που οργανώνεται από την Επιτροπή και τις ελληνικές αρχές, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), με στόχο τη συνδρομή στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την πρώτη από αρκετές επιχειρήσεις μετεγκατάστασης που βρίσκονται επί του παρόντος σε εξέλιξη. Η επόμενη επιχείρηση θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο με τη μετεγκατάσταση περίπου 50 ατόμων στη Γερμανία.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος για την προώθηση  του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, δήλωσε τα εξής: «Το αυτό αντιπροσωπεύει την στην καλύτερη μορφή της. Σε καιρούς που ο πλήττει την καθημερινή ζωή, είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι τα μέλη τηρούν τις δεσμεύσεις τους και συνεργάζονται για να βοηθήσουν τους ευάλωτους μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Είμαι ευγνώμων στα μέλη που συμμετέχουν στο και ευελπιστώ ότι περισσότερα κράτη μέλη θα συνεχίσουν να προστίθενται σ' αυτά.»

Η  Ίλβα Γιούανσον, Εσωτερικών Υποθέσεων, δήλωσε: «Σήμερα 12 παιδιά-μετανάστες θα ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή στο Λουξεμβούργο. Αυτό είναι απλώς ένα πρώτο βήμα. Η κατάσταση στα ελληνικά νησιά υπήρξε κρίσιμη για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι ευτυχής που συνεργαζόμαστε ως Ευρωπαίοι για να την αντιμετωπίσουμε και να βρούμε ένα ασφαλές μέρος τουλάχιστον για τους πιο ευάλωτους. Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται με περισσότερες μετεγκαταστάσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες.»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε: «Σήμερα 12 ασυνόδευτοι ανήλικοι, τους οποίους έφεραν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου τα μεταναστευτικά κύματα, αποχωρούν για να μετεγκατασταθούν στην καρδιά της ς. Το Λουξεμβούργο —σταθερός φίλος της Ελλάδας και ένθερμος υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης— είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίνεται ενεργά στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να καλέσει τους Ευρωπαίους εταίρους της να δεχτούν ασυνόδευτους ανηλίκους από την Ελλάδα. Οι Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο εργάστηκαν πολύ σκληρά. Ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα μία από τις κινητήριες δυνάμεις της, την επίτροπο κα Ίλβα Γιούανσον».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση