Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι πρωταγωνιστές και οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά
Οι πρωταγωνιστές και οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Οι πρωταγωνιστές και οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά

Εκανε κίνηση – ματ η Φώφη, ανακοινώνοντας ότι παντρεύεται πολιτικά με τον Γιώργο Παπανδρέου, ή μήπως έβαλε αυτογκόλ;

Ιδού το νέο ερώτημα που μονοπωλεί τις συζητήσεις στην Κεντροαριστερά μετά την απροσδόκητη εξέλιξη αυτής της εβδομάδας. Εκεί που όλοι προεξοφλούσαν ότι η είδηση θα ήταν η σημερινή πρώτη κοινή εκδήλωση της Αννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα ανακοινώσουν την προσπάθειά τους να ανασυγκροτήσουν ένα νέο Δημοκρατικό Κίνημα, ξαφνικά η κ. Γεννηματά έδειξε ασυνήθιστα αντανακλαστικά. Οχι μόνον ανακοίνωσε την Πέμπτη –χωρίς να το περιμένει κανείς– την πολιτική σύμπραξή της με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά λίγες ώρες αργότερα οι συνεργάτες της απεδείχθη ότι είχαν προετοιμάσει και ένα κύμα στήριξης των επιλογών της. Αίφνης ανακοινώθηκε ότι ο αποπεμφθείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος ζήτησε εσπευσμένα την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ την Παρασκευή είχαν ετοιμαστεί και άλλες εκπλήξεις.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν με μια ποδοσφαιρική επιλογή ανεξαρτητοποιήθηκε το πρωί από τον κ. Στ. Θεοδωράκη και το ίδιο μεσημέρι ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στη Χαρ. Τρικούπη δήλωναν ότι το ίδιο θα συμβεί και με άλλους βουλευτές.

Οπως π.χ. με την κ. Κατ. Μάρκου, η οποία επίσης δήλωσε πρόθυμη να αλλάξει κόμμα. Κάτι που έχει άλλωστε πράξει και στο παρελθόν όταν εγκατέλειψε τη ΔΗΜΑΡ για να πάει στο Ποτάμι, καθώς και τότε ήταν προφανές ότι μπορούσε ευκολότερα να διασφαλίσει δι’ αυτής της οδού την επανεκλογή της.

«Ολα τούτα ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι προκαλούν αηδία σε όσους πολίτες έχουν καταλάβει γιατί κατέρρευσε η χώρα μας» είπε την Παρασκευή στους συνεργάτες του ο Στ. Θεοδωράκης, ενώ και στο επιτελείο του κ. Ευ. Βενιζέλου κρατούσαν «μικρό καλάθι» για τα οφέλη στα οποία, προφανώς, προσβλέπει η κ. Γεννηματά από αυτές τις μετεγγραφές.

Η αντίδραση Βενιζέλου

Δεν είναι τυχαίο που ο κ. Βενιζέλος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε σχόλιο για την επιστροφή του Γ. Παπανδρέου και θα τοποθετηθεί εν συνόλω σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Οσοι τον γνωρίζουν προδικάζουν ότι θα κάνει μια πολύ σκληρή πολιτική τοποθέτηση, επιδιώκοντας να αποσαφηνίσει πλήρως τη δική του στάση έναντι του «ερμαφρόδιτου», όπως τον χαρακτήριζαν συνεργάτες του, «γάμου« της κ. Γεννηματά με τον Γ.Παπανδρέου. Με άλλα λόγια, ο κ. Βενιζέλος θα υπενθυμίσει π.χ. τους λόγους που, κατά την άποψή του, ο κ. Παπανδρέου διέσπασε το εγχείρημα της Ελιάς και πως δικοί του άνθρωποι ξαφνικά προέκυψαν ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Τσίπρα, καλώντας τον έτσι εκείνον να αιτιολογήσει τους λόγους που επιστρέφει σήμερα στη ΔΗΣΥ. Παράλληλα, δε, είναι πιθανόν να ζητήσει και από την κ. Γεννηματά να εξηγήσει τι θα κάνει ακριβώς με τα «γραμμάτια» που έχει αφήσει ανεκπλήρωτα ο πρώην πρωθυπουργός στο ΠΑΣΟΚ. Θα φωτογραφίσει, δηλαδή, ακόμη και τα υπέρογκα χρέη που ο Γ.Παπανδρέου προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ με τις αναιτιολόγητες σπατάλες του, ενώ η χώρα είχε ήδη μπει σε πρωτοφανή κρίση.

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι όσοι έχουν συμπορευθεί πολιτικά με τον κ. Βενιζέλο δηλώνουν βέβαιοι ότι δεν θα διασπάσει εκείνος τη ΔΗΣΥ. Προβλέπουν, αντιθέτως, ότι οι παρεμβάσεις του θα παραμείνουν αμιγώς πολιτικές –βάσει το εθνικού συμφέροντος, όπως το αντιλαμβάνεται– και εκτιμούν ότι τυχόν ρήξη του με την κ. Γεννηματά και τον κ. Παπανδρέου θα προκληθεί μόνον αν αντιληφθεί ότι οι τελευταίοι φλερτάρουν πολιτικά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θεωρεί ως απόλυτη καταστροφή για τη χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακομιδή ηλικιωμένου από την Αλόννησο στο Βόλο - https://t.co/C8ez3UvDbp -

  • Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου στον Αλμυρό - https://t.co/Lj3WLGXDdB -

  • Οι σκιές του 21ου αιώνα - https://t.co/s9aYIGQYuR -

"Αλιεύοντας" την είδηση