Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πρόσθετη χρηματοδότηση για την λειτουργία της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου
Πρόσθετη  χρηματοδότηση  για την λειτουργία της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου

Πρόσθετη χρηματοδότηση για την λειτουργία της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,27 εκατ. από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) χορήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην για να στηρίξει τη χώρα όσον αφορά την ενίσχυση της ικανότητας της Υπηρεσίας Ασύλου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στην εισροή προσφύγων, ιδίως στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πέντε κινητών μονάδων ασύλου που θα δραστηριοποιούνται στα παραμεθόρια νησιά της Σάμου, Χίου, Λέσβου και , καθώς και στην Αττική για μια περίοδο 8 μηνών. Οι μονάδες θα εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν οι υπήκοοι της Συρίας στην μέσω μιας ταχείας διαδικασίας.

Η παροχή έκτακτης ς στο πλαίσιο του ΤΑΜΕ αποτελεί μέρος των συνολικών προσπαθειών της Επιτροπής να εφαρμόσει την αρχή της ς μέσω συγκεκριμένων και αποτελεσματικών ενεργειών για την αντιμετώπιση επειγουσών και ειδικών αναγκών όσων κρατών μελών δέχονται μεγάλες πιέσεις σε θέματα ασύλου και ς. Για τον σκοπό αυτό, για το 2014 και το 2015, η Επιτροπή έχει συγκεντρώσει συνολικά 50 εκατ. που θα διατεθούν μέσω του ΤΑΜΕ. Η έκτακτη χρηματοδότηση από την Επιτροπή προστίθεται στα τακτικά κονδύλια του ΤΑΜΕ που τα κράτη μέλη λαμβάνουν για την εφαρμογή των εθνικών τους προγραμμάτων κατά την περίοδο 2014-2020 – στην περίπτωση της Ελλάδας το βασικό ανέρχεται σε 259,35 εκατ. ευρώ.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιδιότητας του Πολίτη, κ. Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Με χαρά σας ανακοινώνω ότι, στο πλαίσιο των νέων χρηματοδοτικών μηχανισμών που θέσπισε η Επιτροπή για να στηρίξει τις χώρες που έρχονται αντιμέτωπες με αυξημένες πιέσεις σε θέματα ασύλου και ς, χορηγούμε περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ στις ελληνικές αρχές. Αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου στην ενίσχυση της ικανότητάς της να εξετάζει γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου του αυξανόμενου αριθμού Σύριων υπηκόων που φθάνουν στην Ελλάδα.»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση