Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προσωρινοί περιορισμοί στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα
Προσωρινοί περιορισμοί στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα

Προσωρινοί περιορισμοί στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα

Προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες που συνδέονται με την Ελλάδα, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, αυτιλίας και ησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού -19.

Η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ισχύει από 15.3.2020 και ώρα 15:00 έως 15.4.2020 και ώρα 15:00 για τις θαλάσσιες προβλέπει αναλυτικά τα εξής:

– Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλία και την Ιταλια, περιλαμομένου του κατάπλου στην Ελληνική επικράτεια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης δεν καταλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμποτα.

– Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας ς από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.

– Η παρούσα δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες του πρώτου υ.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση