Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » «Προσοχή, κίνδυνος» με 150 χλμ./ώρα
«Προσοχή, κίνδυνος» με 150 χλμ./ώρα

«Προσοχή, κίνδυνος» με 150 χλμ./ώρα

Αρνητική έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη πως σε που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα αύξησης του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους από 130 σε 150 χιλιόμετρα την ώρα. Βεβαίως, ο υπουργός σημείωσε πως πρέπει να εγκριθεί σχετική μελέτη από τις αρμόδιες . Η ύπαρξη όμως ς βούλησης για την απογείωση των ορίων ταχύτητας, εγείρει ανησυχίες πως οι μελέτες θα έχουν –ως συνήθως– διεκπεραιωτικό χαρακτήρα…

Ποια ανάγκη οδηγεί στο να αποκτήσει η το υψηλότερο όριο ταχύτητας σε όλη την Ευρώπη; Οταν έχουμε πολλαπλάσιους νεκρούς και τραυματίες στην άσφαλτο και οχήματα γερασμένα, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης; Σήμερα, μόνο και Πολωνία έχουν όριο 140 χλμ./ώρα, οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται στα 130 χλμ./ώρα (όπως και η ), ενώ 120 χλμ./ώρα έχουν Βέλγιο, Ελβετία, , Ισπανία, , Φινλανδία, χλμ./ώρα το , 110 χλμ./ώρα Εσθονία και Σουηδία, 100 χλμ./ώρα Κύπρος και Νορβηγία, ενώ 90 χλμ./ώρα η Λετονία.

Μόνο η Γερμανία, με την ισχυρότατη αυτοκινητοβιομηχανία, δεν έχει όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους. Υπάρχει όμως προτεινόμενη ανώτερη ταχύτητα τα 130 χλμ./ώρα. Εάν όχημα κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα και εμπλακεί σε σύγκρουση, αντιμετωπίζει προβλήματα με την ασφαλιστική του κάλυψη και έναντι της Δικαιοσύνης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση