Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόσκληση σε αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ
Πρόσκληση σε αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Πρόσκληση σε αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Στην επικαιροποίηση της λίστας με τους επιτυχόντες οι οποίοι παραμένουν αδιόριστοι προχωρεί το προκειμένου να καλύψει περίπου 2.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που υπολείπονται για το 2015, αλλά και για να καλυφθούν οι σχεδιαζόμενες για το 2016.

Το καλεί όλους τους επιτυχόντες από την ερχόμενη Πέμπτη και για εβδομάδα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα (www.asep.gr). Η πρόσκληση αφορά τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) που δεν έχουν ακόμη διοριστεί και:

• Είτε περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του και των φορέων (υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ), οι οποίοι δημοσιεύτηκαν σε από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά,

• είτε έχει εκδοθεί γι’ αυτούς απόφαση διάθεσης από το ΑΣΕΠ για την αντικατάσταση – αναπλήρωση διοριστέων από 1ης Ιανουαρίου 2009 και έπειτα.

Η πρόσκληση αφορά και αδιόριστους – επιτυχόντες της υπ’ αρ. 8/1997 προκήρυξης του ΑΣΕΠ για πλήρωση 2.353 θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους καθώς η αποκατάστασή τους, όπως άλλωστε επισημαίνεται και στο σχετικό έγγραφο του ΑΣΕΠ, είναι σε συνάρτηση με τη «διαμορφούμενη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει προαναγγείλει την πρόσληψη 2.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για το 2015, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά τις αντιρρήσεις και την αντίθετη άποψη των δανειστών «το δεν χρειάζεται απολύσεις αλλά προσλήψεις». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης από το Δημόσιο, περίπου 350.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Στην πλειονότητά τους οι κενές θέσεις θα καλυφθούν «εσωτερικά» μέσω της κινητικότητας. Ηδη έχει ζητηθεί από τα υπόλοιπα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς να καταρτίσουν κατάλογο με αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων, κυρίως διοικητικού προσωπικού, ενώ παράλληλα, έχει ζητηθεί και από το ΑΣΕΠ να ενημερώσει πόσοι από τους επιτυχόντες, κατά χρονική σειρά προτεραιότητας, παραμένουν «άνεργοι», ποια είναι η ειδικότητά τους, τα προσόντα τους κ.ο.κ.

Προσλήψεις, πάντως, ενδέχεται να γίνουν και σε αυτοχρηματοδοτούμενους οργανισμούς, όπως είναι για παράδειγμα ο ΕΟΦ, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το πλαίσιο υπό το οποίο θα υλοποιηθούν.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση