Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πρόσκληση από εφορία για παλιές αμαρτίες
Πρόσκληση από εφορία για παλιές αμαρτίες

Πρόσκληση από εφορία για παλιές αμαρτίες

Με τ παραίτητα δικαιολογητικά και τις χειρόγραφες δηλώσεις ανά χείρας πρέπει να παρουσιάζονται στην όσοι επιθυμούν να αποκαλύψουν οικειοθελώς φορολογητέα ύλη παρελθόντων οικονομικών ετών. Ο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ιώργος Πιτσιλής υπέγραψε την απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου και της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων για την αποκάλυψη στην αδήλωτων εισοδημάτων, ενώ όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα ακολουθήσουν και διευκρινιστικές εγκύκλιοι που θα αποσαφηνίζουν το πώς θα αντιμετωπίζονται τα εικονικά τιμολόγια, αλλά και πώς θα γίνεται ο καταλογισμός των φόρων και των προστίμων.

Τις επόμενες ημέρες η εφορία θα ξεκινήσει τα προσκλητήρια κυρίως στους φορολογουμέ στους οποίους έχουν επιδοθεί φύλλα ελέγχου, ή έχει γίνει προσωρινός προσδιορισμός του φόρου. Θα καλούνται να προσέλθουν στην εφορία και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προβλέπει η νομοθεσία και να «κλείσουν» υποθέσεις του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τον νόμο, η δήλωση της εθελούσιας αποκάλυψης αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης παρελθόντων οικονομικών ετών αφορά:

•Τον φόρο εισοδήματος.
• Τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
• Τον Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων.
• Τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, ΤΗΔΕ, ΤΑ, ).
• Την Εισφορά Αλληλεγγύης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση