Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πρόσκαιρη ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ
Πρόσκαιρη ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκαιρη ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανάπαυλα λίγων ημερών στο εσωκομματικό μέτωπο συνομολογήθηκε χθες στον , και η της Πολιτικής ραμματείας του κόμματος διήρκεσε για λιγότερο από μία ώρα και θα επαναληφθεί τη Δευτέρα. Είχε προηγηθεί, το πρωί, σύσκεψη του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη , με κομματικά στελέχη, όπου συζητήθηκε να τεθεί προς όλες τις πτέρυγες του κόμματος το αίτημα ενός «διαλείμματος» στα εσωκομματικά, προκειμένου οι διαδικασίες να προχωρήσουν με ηρεμία, χωρίς εντάσεις και χωρίς να δίδεται προς τα έξω η εικόνα ενός σπαρασσόμενου κόμματος.

Μπορεί στις ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα το σχίσμα στο εσωτερικό του να επιβεβαιώθηκε, ωστόσο ο κ. ς εξέφρασε την επιθυμία να οδηγηθεί το κόμμα εν ηρεμία στα επόμενα βήματα και να δοθεί ελάχιστος προκειμένου να καταλαγιάσουν οι εντάσεις και οι πρώτες εντυπώσεις. Αυτό το μήνυμα μετέφερε στη της Πολιτικής ραμματείας ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τάσος Κορωνάκης, και συμφωνήθηκε η συνεδρίαση να επαναληφθεί τη Δευτέρα, πιθανότατα με τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα, και εκεί να ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Η πρώτη εισήγηση είναι να πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο Κεντρική Επιτροπή και εκεί να συζητηθεί πώς θα προχωρήσει το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο, το οποίο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει προαναγγείλει για τον Σεπτέμβριο. Στη στρατηγική του πρωθυπουργού ενσωματώνεται η προοπτική ολοκλήρωσης στο ενδιάμεσο της συμφωνίας με τους εταίρους και, ενδεχομένως, η προοπτική ανοίγματος της κομματικής βάσης, που εκτιμά ότι θα του δώσουν πλεονεκτήματα και θα διευκολύνουν τους χειρισμούς του στο εσωκομματικό πεδίο.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαφορετική είναι η προσέγγιση της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που προσανατολίζεται σε αίτημα άμεσης δρομολόγησης των διαδικασιών στα κομματικά όργανα, με το επιχείρημα ότι όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος έχουν ληφθεί ερήμην τους. Ετσι, η εσωκομματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει άμεση σύγκληση του διαρκούς συνεδρίου, πριν από τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία που η κυβέρνηση έχει θέσει ως καταληκτική για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους. Το αίτημα διαμορφώνεται με προοπτική μια του διαρκούς συνεδρίου κατά της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση