Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Προσήχθησαν οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα»
Προσήχθησαν οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα»

Προσήχθησαν οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα»

Συνέχεια στις ακτιβιστικές ενέργειές τους, σε στόχους με ισχυρό συμβολισμό έδωσαν χθες τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Λίγο μετά τις 4 μ.μ., μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν παρέμβαση-διαμαρτυρία έξω από το , πετώντας φέιγ βολάν και αναρτώντας -έστω στιγμιαία- πανό με συνθήματα κατά της Ε.Ε.

Αρχικά, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία στο και υποχώρησαν στο απέναντι πεζοδρόμιο, απ' όπου φώναξαν συνθήματα.

Στη συνέχεια, προσήχθησαν στη ΑΔΑ, συνοδεία αστυνομικών των και μιας μηχανοκίνητης ομάδας Δ, που στο μεταξύ είχαν φτάσει στην Ηρώδου Αττικού. Στη ΑΔΑ μεταφέρθηκαν συνολικά οκτώ άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, τέσσερις άνδρες και τέσσερις . Τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου, καθώς δύο περίπου ώρες πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος είχαν προσπαθήσει να κάνουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, και να αναρτήσουν πανό με σύνθημα «Ραντεβού στα Βρυξελλάδικα».

Τότε, η ΕΛ.ΑΣ. διέθετε πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη παρέμβαση των μελών του «Ρουβίκωνα» και είχε καταφέρει να την αποτρέψει. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο χθες, καθώς οι αναρχικοί κατάφεραν να φτάσουν στο Μέγαρο δίχως να γίνουν νωρίτερα αντιληπτοί.

Η «Ρουβίκωνας» είχε συγκεντρώσει τα φώτα της ς μετά την κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου την 8η Μαρτίου, και στη συνέχεια την 3η Απριλίου, όταν είχε πραγματοποιήσει διαμαρτυρία υπέρ των απεργών πείνας στο περιστύλιο της Βουλής.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση