Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Προσφυγή στο ΣτΕ και «πάγος» στις Σκουριές από την Eldorado Gold
Προσφυγή στο ΣτΕ και «πάγος» στις Σκουριές από την Eldorado Gold

Προσφυγή στο ΣτΕ και «πάγος» στις Σκουριές από την Eldorado Gold

Πάγο στην επένδυση στις στη βάζει ο καναδικός όμιλος , η οποία και προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι εργασίες στις θα περιοριστούν μόνον στη της εγκατάστασης μετά από τη μη έκδοση από το υπουργείο Περιβάλλοντος των απαιτούμενων αδειών για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που αφορά το εργοστάσιο, όπως και για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την μετακίνηση των αρχαιοτήτων από την περιοχή.

Η εταιρεία υπέβαλε, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την, όπως αναφέρει, αποτυχία του Υπουργείο να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών ρουτίνας, οδηγώντας σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του έργου των Σκουριών.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, λόγω της μη συμμόρφωσής του με προγενέστερες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της , ο καναδικός εξορυκτικός όμιλος θα επανεξετάσει τη στρατηγική του σε σχέση με το των Σκουριών υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει τις απαιτούμενες , διαδικασία που θα πρέπει να συνοδευτεί από την υποστήριξη της κυβέρνησης σε διάλογο σχετικά με τη χρήση και την εφαρμογή των, όσο το δυνατόν, καλύτερων τεχνολογιών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση