Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρρων στις παρελάσεις
Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρρων στις παρελάσεις

Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρρων στις παρελάσεις

Την αντίθεσή τους στην των σημαιοφόρων μαθητών κατά τις με κλήρωση εκφράζουν οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι γονείς μαθητών Δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργού Παιδείας, Κώστα (Π.Δ. 79/2017), με το οποίο οι σημαιοφόροι μαθητές κατά τις δεν θα είναι πλέον – όπως γινόταν μέχρι τώρα – οι μαθητές, αλλά η τους  θα γίνεται με κλήρωση από εδώ και στο εξής.

Η αντισυνταγματικότητα ανάγεται στην παραβίαση των αρχών της ς και της αναλογικότητας.

Οι προσφεύγοντες  επικαλούνται  ότι  το θέμα της ς δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας και ειδικά όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοιδεολογικό».

Ακόμη, αναφέρουν ότι όλως αιφνίδια και αναιτιολόγητα  το υπουργείο Παιδείας ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας για την οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει την Ελληνική κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος τύχει  κατά την κλήρωση, ακόμη  αν ο κάποιος άλλος είναι ο πιο ατίθασος ή ο έχων την πλέον κακή .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση