Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρρων στις παρελάσεις
Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρρων στις παρελάσεις

Προσφυγή γονέων στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρρων στις παρελάσεις

Την αντίθεσή τους στην των σημαιοφόρων μαθητών κατά τις παρελάσεις με κλήρωση εκφράζουν οι επτά αριστούχων μαθητών, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι μαθητών Δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικό και παράνομο το του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου (Π.Δ. 79/2017), με το οποίο οι σημαιοφόροι μαθητές κατά τις παρελάσεις δεν θα είναι πλέον – όπως γινόταν μέχρι τώρα – οι μαθητές, αλλά η τους  θα γίνεται με κλήρωση από εδώ και στο εξής.

Η αντισυνταγματικότητα ανάγεται στην παραβίαση των αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας.

Οι προσφεύγοντες  επικαλούνται  ότι  το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας και ειδικά όταν η νομοθετική μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοιδεολογικό».

Ακόμη, αναφέρουν ότι όλως αιφνίδια και αναιτιολόγητα  το υπουργείο Παιδείας ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην χώρα μας για την οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει την Ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος τύχει  κατά την κλήρωση, ακόμη  αν ο κάποιος άλλος είναι ο πιο ατίθασος ή ο έχων την πλέον κακή διαγωγή.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση