Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προσφυγή Σαββαΐδου στο ΣτΕ κατά της παύσης από τα καθήκοντά της
Προσφυγή Σαββαΐδου στο ΣτΕ κατά της παύσης από τα καθήκοντά της

Προσφυγή Σαββαΐδου στο ΣτΕ κατά της παύσης από τα καθήκοντά της

Ως αντισυνταγματική και παράνομη ζητά να ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η παύση από τα καθήκοντα της η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία και κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο σχετική .

Η Κατερίνα Σαββαΐδου που παύθηκε με του υπουργικού συμβουλίου επικαλείται και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Ανθρώπου βάλλοντας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να την παύσει από τα καθήκοντά της.

Σε βάρος της έχει ασκηθεί για το αδίκημα της  απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Ήδη, η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αν και η κυρία Σαββαΐδου επικαλείται ότι η παραπομπή της δεν είναι νομότυπη και έγκυρη, καθώς ουδέποτε της επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου στην της μεταξύ άλλων  αναφέρει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι πολιτικές (αποφάσεις) και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά  μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι παραβιάστηκε το  τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται τόσο από την ΕΣΔΑ όσο και από το Σύνταγμα.

Η θητεία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, η οποία είναι 5ετούς θητείας με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος,  μόνο κατ΄  εξαίρεση μπορεί να λήξει και για συγκεκριμένους λόγους, όχι όμως με του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτει η κυρία Σαββαΐδου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση