Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεγάλη απόκλιση στα έσοδα του 2017
Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεγάλη απόκλιση στα έσοδα του 2017

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεγάλη απόκλιση στα έσοδα του 2017

Μεγάλη πόκλιση στ έσοδα του 2017, η οποία θα έχει επιπτώσεις και στο 2018, αναγνωρίζει το του προϋπολογισμού 2018, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος στη Βουλή.

Ωστόσο, το προβλέπει ότι ο στόχος για 1,75% του ΑΕΠ φέτος θα ξεπεραστεί κατά πολύ, καθώς αυτό θα φτάσει το 2,21% του ΑΕΠ, ενώ και το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος με μια μικρή υπέρβαση, με το να διαμορφώνεται στo 3,57% του ΑΕΠ.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η υπέρβαση αυτή του 2017 επιτρέπει δαπάνη με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος και επιδίωξη τη στοχευμένη στήριξη οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών. Το ακριβές ύψος του ποσού και τα μέτρα στήριξης θα εξειδικευθούν με βάση τα στοιχεία της ς του προϋπολογισμού το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρεται, επίσης , ρυθμός ς 1,8% φέτος και 2,4% το 2018.

Το πρόβλημα με τα έσοδα, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει και την αξιολόγηση, με την επιστροφή των δανειστών, προς το τέλος Οκτωβρίου, οφείλεται κυρίως στην υπεροφορολόγηση, η οποία οδήγησε σε μη πληρωμή του φόρου εισοδήματος καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων, προκειμένου να προχωρήσει η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση