Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεγάλη απόκλιση στα έσοδα του 2017
Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεγάλη απόκλιση στα έσοδα του 2017

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μεγάλη απόκλιση στα έσοδα του 2017

Μεγάλη απόκλιση στα έσοδα του 2017, η οποία θα έχει επιπτώσεις και στο 2018, αναγνωρίζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2018, που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή.

Ωστόσο, το προσχέδιο προβλέπει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ φέτος θα ξεπεραστεί κατά πολύ, καθώς αυτό θα φτάσει το 2,21% του ΑΕΠ, ενώ και το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος με μια μικρή υπέρβαση, με το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφώνεται στo 3,57% του ΑΕΠ.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η υπέρβαση αυτή του 2017 επιτρέπει εφάπαξ δαπάνη με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος και επιδίωξη τη στοχευμένη στήριξη οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών. Το ακριβές ύψος του ποσού και τα μέτρα στήριξης θα εξειδικευθούν με βάση τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφέρεται, επίσης , ρυθμός ανάπτυξης 1,8% φέτος και 2,4% το 2018.

Το πρόβλημα με τα έσοδα, το οποίο αναμένεται να απασχολήσει και την αξιολόγηση, με την επιστροφή των δανειστών, προς το τέλος Οκτωβρίου, οφείλεται κυρίως στην υπεροφορολόγηση, η οποία οδήγησε σε μη πληρωμή του φόρου εισοδήματος καθώς και στις αυξημένες επιστροφές φόρων, προκειμένου να προχωρήσει η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση