Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προς συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ
Προς συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ

Προς συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ

Με τη φράση «το Ραδιοτηλεόρασης είναι πολύ κοντά στη συγκρότησή του», ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς χθες από το βήμα της Βουλής ήρθε να ενισχύσει τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι είναι πλέον θέμα λίγου χρόνου να λήξει η εκκρεμότητα όσον αφορά στη συγκρότηση της συγκεκριμένης αλλά και όλων των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξαρτήτων αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν, με αφορμή μια κατ’ αρχήν συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων, κορυφαία κοινοβουλευτική πηγή εξέφραζε αντίστοιχη αισιοδοξία, λέγοντας μάλιστα πως, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της προσεχούς εβδομάδος θα καταστεί δυνατό να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 στο εν λόγω όργανο της Βουλής – όπως απαιτείται για τη συγκρότηση των ανεξαρτήτων αρχών. Στο Περιστύλιο γίνεται λόγος για θετική διάθεση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρξει μια τέτοια συναίνεση και πλειοψηφία. «Εύχομαι να ολοκληρωθεί τάχιστα αυτή η διαδικασία. Ο πρόεδρος της Βουλής, το Προεδρείο της Βουλής δίνει διαρκείς μάχες. Ευχή όλων είναι να τελειώσουμε την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Ωστόσο, οι επαφές που φαίνεται πως έχουν υπάρξει κυρίως ανάμεσα στην κυβερνώσα πλειοψηφία και στη Ν.Δ. προκαλούν αντιδράσεις ιδιαίτερα στη , ο βουλευτής της οποίας και πρώην υπουργός Α. Λοβέρδος έκανε λόγο για «παρατυπίες» στην ακολουθούμενη διαδικασία. Ενώ παράλληλα, με αφορμή το περιεχόμενο της πρότασης της πλειοψηφίας, επί της οποίας φαίνεται να υπάρχει εκ μέρους της Ν.Δ. κατ’ αρχήν συναινετική διάθεση συζήτησης, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως συμπεριλαμβάνει πρόσωπα τα οποία συνδέονται τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή όσο και με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και σημείωσε: «Ανετα μπορεί να προκύψει ένα συμπέρασμα περί ενός “γάμου”, περί ενός “συμφώνου πολιτικής συμβίωσης” δεν θα έλεγα -Ν.Δ., θα έλεγα και τώρα Καραμανλή ή Παυλόπουλου. Αν είναι έτσι, τότε είναι θεσμικά απαράδεκτο», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Το να μιλάμε για πολιτικούς γάμους είναι, νομίζω, λίγο ακραίο. Εσείς δοκιμάσατε πολιτικό γάμο με τη Ν.Δ., με μια Ν.Δ. με ακραίες πολιτικές εκφράσεις. Το δοκιμάσατε και απέτυχε», σχολίασε ο κ. Παππάς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση