Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Προς ψήφιση οι ρυθμίσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων
Προς ψήφιση οι ρυθμίσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων

Προς ψήφιση οι ρυθμίσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων

Χωρίς αλλαγές και με το «πράσινο φως» από τους εκπροσώπους των δανειστών προωθεί το υπουργείο Υγείας για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, τη λίστα χειρουργείου στο ΕΣΥ και γενικότερα θέματα λειτουργίας των δημοσίων μονάδων Υγείας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, το νόμου για το παράλληλο πρόγραμμα, όσον αφορά τις ρυθμίσεις αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου, έχει πάρει την «έγκριση» της τρόικας και θα «συνεχίσει» από εκεί που σταμάτησε τον περασμένο Δεκέμβριο: από τη συζήτηση στις της ς. ια τον λόγο αυτό οι Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων θα συνεδριάσουν από κοινού την Τετάρτη και την Παρασκευή (3η και 4η συνεδρίαση επί του σχεδίου νόμου). Η ψήφιση του ν/σ εκτιμάται από το υπουργείο Υγείας ότι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Από το ν/σ θα αφαιρεθούν φυσικά διατάξεις που πέρασαν με Νομοθετικού Περιεχομένου παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Το βασικό κομμάτι του νομοσχεδίου –σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του υπουργείου– αφορά την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευπαθών ομάδων ανεξαρτήτως του νομικού τους καθεστώτος. Η φιλοσοφία της ρύθμισης είναι η ελεύθερη στις δημόσιες δομές υγείας βάσει του ΑΜΚΑ και η νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους. Μετά την ψήφιση του ν/σ θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες του μέτρου. ια τους χωρίς χαρτιά εξετάζεται η χορήγηση ειδικών βεβαιώσεων ή προσωρινού ΑΜΚΑ.

Επιπλέον, καθιερώνεται λίστα χειρουργείου για να αντιμετωπιστεί το «φακελάκι». Η ημερομηνία επέμβασης θα γίνεται άμεσα γνωστή στον ασθενή και θα καθορίζεται με βάση ιατρική τεκμηρίωση, αξιολόγηση της νόσου και του επείγοντος ή όχι του περιστατικού. Τέλος, με το ν/σ καθορίζεται το πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας, το οποίο θα ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση