Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Προς ψήφιση οι ρυθμίσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων
Προς ψήφιση οι ρυθμίσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων

Προς ψήφιση οι ρυθμίσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων

Χωρίς λλγές και με το « » από τους εκπροσώπους των δανειστών προωθεί το υπουργείο Υγείας ρυθμίσεις για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων, τη λίστα χειρουργείου στο ΕΣΥ και γενικότερα θέματα λειτουργίας των δημοσίων μονάδων Υγείας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, το σχέδιο νόμου για το παράλληλο πρόγραμμα, όσον αφορά τις ρυθμίσεις αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου, έχει πάρει την «έγκριση» της τρόικας και θα «συνεχίσει» από εκεί που σταμάτησε τον περασμένο Δεκέμβριο: από τη συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής. Για τον λόγο αυτό οι επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Μορφωτικών Υποθέσεων θα συνεδριάσουν από κοινού την Τετάρτη και την Παρασκευή (3η και 4η επί του σχεδίου νόμου). Η ψήφιση του ν/σ εκτιμάται από το υπουργείο Υγείας ότι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Από το ν/σ θα αφαιρεθούν φυσικά διατάξεις που πέρασαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παραμονές ς.

Το βασικό κομμάτι του νομοσχεδίου –σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις του υπουργείου– αφορά την υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευπαθών ομάδων ανεξαρτήτως του νομικού τους καθεστώτος. Η φιλοσοφία της ς είναι η ελεύθερη στις δημόσιες δομές υγείας βάσει του ΑΜΚΑ και η νοσηλευτική, διαγνωστική και φαρμακευτική κάλυψή τους. Μετά την ψήφιση του ν/σ θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες του μέτρου. Για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά εξετάζεται η χορήγηση ειδικών βεβαιώσεων ή προσωρινού ΑΜΚΑ.

Επιπλέον, καθιερώνεται λίστα χειρουργείου για να αντιμετωπιστεί το «φακελάκι». Η επέμβασης θα γίνεται άμεσα γνωστή στον ασθενή και θα καθορίζεται με βάση ιατρική τεκμηρίωση, της νόσου και του επείγοντος ή όχι του περιστατικού. Τέλος, με το ν/σ καθορίζεται το πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας, το οποίο θα ανήκει στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση