Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προς μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή
Προς μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Προς μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε εφ' όλης της ύλης σκληρή αντιπαράθεση αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου ο κ. θα απαντήσει στην επίκαιρη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ανομίας.

Από το σπεύδουν να προεξοφλήσουν κοινοβουλευτική ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μιλούν για «αυτογκόλ» του κ. Μητσοτάκη, παραπέμποντας στις σημαντικές επιτυχίες της αστυνομίας (σύλληψη 29χρονου για την αποστολή τρομο-φακέλων παγιδευμένων με εκρηκτικά, σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κ.ά.). Οι επιτυχίες αυτές των διωκτικών αρχών, που ήρθαν στο μεσοδιάστημα από την κατάθεση της ς Μητσοτάκη μέχρι τη συζήτησή της στη Βουλή, θεωρούν στην κυβερνητική ηγεσία ότι αυτομάτως ακυρώνουν το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί γενικευμένης ανομίας και αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αρθρώσει την επιχειρηματολογία του έναντι του κ. Μητσοτάκη παραθέτοντας τις σημαντικές επιτυχίες των διωκτικών αρχών την τελευταία διετία. Για το πρωθ επιτελείο, η λίστα αυτή αποτελεί από μόνη της απάντηση στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βεβαίως, αυτό το αφήγημα δεν απαντά στο σκέλος της επιχειρηματολογίας της αντιπολίτευσης περί ς επιλογής της κυβέρνησης για κάλυψη στην παραβατικότητα από ομάδες αντιεξουσιαστών που εμφανίζονται να δρουν σχεδόν ανενόχλητες.

Υπόθεση Αυγενάκη

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας, σε ένα δεύτερο επίπεδο της τοποθέτησής του, θα καλέσει σε υψηλούς τόνους τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη με άτομο που εμπλέκεται με υποθέσεις εκβιασμών, αλλά και σε όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο της δίκης για τη Siemens. Η επιχειρηματολογία του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, υπό το βάρος αυτών των υποθέσεων, να μιλάει για θέματα νομιμότητας.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι η σημερινή συζήτηση στη Βουλή δεν θα περιοριστεί στο θέμα το οποίο έχει εγείρει η ερώτηση. Πρόθεση της κυβερνητικής ηγεσίας είναι να αξιοποιήσει το βήμα για μια ευρύτερη αντιπαράθεση, που θα καταδείξει τις διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα της ς, στη στρατηγική εξόδου από τα μνημόνια και, κυρίως, στο ζήτημα ς του κοινωνικού μερίσματος το οποίο και αναδεικνύουν από την κυβέρνηση, καθώς θεωρούν ότι πολιτικά την ευνοεί.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση