Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Προς μετωπική σύγκρουση στη Βουλή
Προς μετωπική σύγκρουση στη Βουλή

Προς μετωπική σύγκρουση στη Βουλή

Για τις 21 Μαρτίου προσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, για να εξετασθούν τα θέματα Δικαιοσύνης, την οποία ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για μια κίνηση αντιπερισπασμού της κυβέρνησης, που με τον ελιγμό αυτό κατάφερε να μεταθέσει χρονικά τη διερεύνηση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας των καταγγελιών για του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προς δικαστική λειτουργό. Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διατηρήσει το πάνω χέρι στη δημόσια συζήτηση για ζητήματα διαφθοράς, αποκρούοντας με τακτικισμούς τη διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών, που θα μπορούσε να θέσει εν αμφιβόλω τα περί ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη υπόθεση Ν.Δ. και εμφανίζονται σε ενιαίο μέτωπο, ενισχύοντας τη βαρύτητα του αιτήματος διερεύνησης. Αντί για διαφώτιση των καταγγελιών μέσω της διερεύνησής τους, είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να απαξιώσει τους καταγγέλλοντες πολιτικούς φορείς, επαναφέροντας το σύνολο των καταγγελιών και των υπονοουμένων του για ανοχή τους (τουλάχιστον) στη διαφθορά.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε χθες, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων, ότι πρώτα πρέπει οι με τις ομιλίες τους να διαμορφώσουν το πλαίσιο της σχετικής συζήτησης και μετά να επιληφθεί του θέματος η Επιτροπή. Οπως ήταν φυσικό, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι διαμαρτυρήθηκαν διά των εκπροσώπων τους στη Διάσκεψη, τονίζοντας ότι η Επιτροπή Θεσμών πρέπει άμεσα να συνεδριάσει για το ζήτημα και πως ο ρόλος της είναι ανεξάρτητος από τη διαδικασία της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των αρχηγών. Ωστόσο, ΣΥΡΙΖΑ και έχουν την πλειοψηφία και στη Διάσκεψη, και όπως ήταν αναμενόμενο υπερίσχυσε η θέση την οποία διατύπωσε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Πηγή: kathimerini.gr 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση