Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πρόοδος μετά τη συνάντηση των ηγετών της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων
Πρόοδος μετά τη συνάντηση των ηγετών της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων

Πρόοδος μετά τη συνάντηση των ηγετών της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων

Στις 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εθνικών σημείων επαφής που ορίστηκαν μετά τη συνάντηση των ηγετών των χωρών κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων. Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να εξετάσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αναφέρεται στη Δήλωση των Ηγετών.

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι των χωρών και οργανισμών που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσαν τους ομολόγους τους για τα μέτρα που ελήφθησαν κατά τις τρεις ημέρες μετά τη συνεδρίαση των ηγετών.

Μεταξύ άλλων, η Ελληνική Κυβέρνηση παρουσίασε τον προγραμματισμό της για τη διάθεση 50.000 θέσεων υποδοχής στην Ελλάδα πριν από το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένων 20.000 μέσω οικογενειών υποδοχής και επιχορήγησης ενοικίου, σε με την για τους Πρόσφυγες.

Άλλες χώρες ενημέρωσαν σχετικά με τις δυνατότητες τους για θέσεις υποδοχής που μπορούν να ενεργοποιήσουν άμεσα, προκειμένου να επιτευχθεί ο επιπλέον στόχος 50.000 θέσεων υποδοχής κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, η FRONTEX ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας και της Κροατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναβάθμιση της Επιχείρησης “Ποσειδών”, η ενίσχυση της στήριξης στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας και Κροατίας-Σερβίας και η υποστήριξη της καταγραφής των προσφύγων στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας.

Η ομάδα θα συνεδριάζει εκ νέου σε εβδομαδιαίες τηλεδιασκέψεις, ενώ θα συνεχιστούν και οι επαφές διμερώς, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης επικοινωνία, ο συντονισμός και η συνεργασία για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση