Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα
Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα

Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα

Oμιλία του Επιτρόπου  Στυλιανίδη στην Ημερίδα 

Στην βρέθηκε σήμερα, 17/10/, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, και εκφώνησε στο πλαίσιο της Hμερίδας “Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα”. Την Hμερίδα διοργάνωσε το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην .

 

Στο πλαίσιο της ς του, ο Επίτροπος Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη, καίτοι αντιμέτωπη με προκλήσεις και προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε “με αυτοκριτική και όχι με αυτοχειρία”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε την σημασία της Ευρώπης ως χώρου ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας, που έδωσε αξία στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Επίτροπος Στυλιανίδης αναφέρθηκε ακόμα στη θετική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους επόμε 12 μήνες, αλλά και στην συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως του μεγαλύτερου παρόχου ανθρωπιστικής ς παγκοσμίως, στην διεθνή σκηνή. Ως προς την προσφυγική δε, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε την ουσιαστική συμβολή της Συμφωνίας -Τουρκίας και την αναγκαιότητα συνέχισης στήριξής της.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση