Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προκαταρκτική υπό άκρα μυστικότητα
Προκαταρκτική υπό άκρα μυστικότητα

Προκαταρκτική υπό άκρα μυστικότητα

Υπό άκρα μυστικότητα διενεργείται τις τελευταίες ημέρες από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευσταθία Σπυροπούλου, προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

Η διενέργεια της έρευνας δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επιστολή που απέστειλε ο κ. Βγενόπουλος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, επισημαίνοντας καθυστέρηση στη διερεύνηση των καταγγελιών του. Ο πρόεδρος της MIG μαζί με την επιστολή απέστειλε στον υπουργό αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε σε βάρος της κ. Θάνου, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται, «δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ενημερωθεί», καλώντας τον να διερευνήσει τις καταγγελίες καθώς και πειθαρχικές ευθύνες της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Βγενόπουλος στην επιστολή που έχει ως παραλήπτη και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, σχολιάζει όσα είπε προ ημερών η ίδια περί προσπαθειών σπίλωσης και εκφοβισμού των δικαστών από εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις. «Κρείττον του λαλείν, το σιγάν», απαντά διά της επιστολής του ο κ. Βγενόπουλος, σημειώνοντας ότι, εφόσον η κ. Θάνου έχει διαπιστώσει τέτοιες προσπάθειες, «έχει υπηρεσιακό καθήκον να παραπέμψει τις διαπιστώσεις της στη Δικαιοσύνη». «Εφόσον εννοεί τον εαυτό της, θα πρέπει να το αναφέρει ενώπιον του αρμοδίου για την προκαταρκτική εξέταση δικαστικού λειτουργού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει καταθέσει σε βάρος της κ. Θάνου και άλλων προσώπων μηνυτήρια αναφορά για σειρά κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων, απόπειρα δωροληψίας και εκβίασης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης που τον αφορά και σχετικά με την έκδοση συνεργατών του στην Κύπρο. Η ίδια η κ. Θάνου πάντως έχει διαψεύσει τα καταγγελλόμενα από τον επιχειρηματία, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες» και υποστηρίζοντας ότι είναι «ανακριβή και κατασκευασμένα».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση