Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρόγραμμα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στην υδατοκαλλιέργεια
Πρόγραμμα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στην υδατοκαλλιέργεια

Πρόγραμμα ενίσχυσης για επενδυτικά σχέδια στην υδατοκαλλιέργεια

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) έχει ανακοινωθεί πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα μέτρα: α) 3.2.2 «Παραγωγικές στην υδατοκαλλιέργεια» και β) 4.2.4 «Παραγωγικές στην υδατοκαλλιέργεια. Αύξηση ενεργειακής απόδοσης και μετατροπή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στο πλαίσιο του ΕΠΑλΘ 2014-2020.

Ο συνολικός της πρόσκλησης για το μέτρο 3.2.2 ανέρχεται σε περίπου 53,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδυτικές θα πρέπει να αναφέρονται σε: 1) Παραγωγικότητα: Αφορά παραγωγικές στην υδατοκαλλιέργεια. 2) Διαφοροποίηση: Αφορά τη διαφοροποίηση των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας και των εκτρεφόμενων ειδών. 3) Εκσυγχρονισμό: Αφορά τον εκσυγχρονισμό των μονάδων υδατοκαλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένων της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας. 4) των ζώων: Αφορά τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό σχετικά με την και την καλή διαβίωση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς εξοπλισμού για την των εκτροφείων από τους θηρευτές. 5) Ποιότητα των προϊόντων: Αφορά για τη βελτίωση της ποιότητας ή την πρόσθεση αξίας στα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας. 6) Αποκατάσταση: Αφορά την αποκατάσταση υφιστάμενων τεχνητών λιμνών ή λιμνοθαλασσών υδατοκαλλιέργειας μέσω της αφαίρεσης λάσπης ή επενδύσεων που στοχεύουν στην πρόληψη της εναπόθεσης λάσπης. 7) Συμπληρωματικές δραστηριότητες: Αφορά τη διαφοροποίηση του εισοδήματος των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας, μέσω της ανάπτυξης των ενισχυόμενων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Ο συνολικός της πρόσκλησης για το μέτρο 4.2.4 ανέρχεται σε περίπου 3,08 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδυτικές θα πρέπει να αναφέρονται σε: 1) Ενεργειακή απόδοση: Αφορά επενδύσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης. 2) Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Αφορά επενδύσεις για την της μετατροπής των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιλέξιμες ενέργειες. Οπως αναφέρεται στη δημοσιευμένη πρόσκληση, οι στόχοι των μέτρων θα επιτευχθούν με ενέργειες, όπως:

Αύξηση της παραγωγής με την κατασκευή νέων, την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό ή/και τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων πάχυνσης, καθώς και εγκαταστάσεων συσκευασίας των προϊόντων που προέρχονται από αυτές συμπεριλαμβανομένων των κέντρων εξυγίανσης/αποστολής/αποκελύφωσης οστρακοειδών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση