Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Προφυλακίστηκε ο Κ. Δαφέρμος
Προφυλακίστηκε ο Κ. Δαφέρμος

Προφυλακίστηκε ο Κ. Δαφέρμος

Προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δαφέρμος, για διακίνηση «μαύρου» χρήματος σε υπόθεση που αφορά αγορά εξοπλιστικού προγράμματος στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Οι δύο στενοί συνεργάτες του αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση 80.000 έκαστος.

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, με επιχειρηματική παρουσία στον χώρο της εμπορίας όπλων, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, και την Παρασκευή, παρότι ζήτησε για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ο αρμόδιος ανακριτής δεν έκανε δεκτό το αίτημά του· έτσι ο κατηγορούμενος παρείχε τελικά εξηγήσεις απολογούμενος ώς αργά την Παρασκευή το βράδυ. Λίγο νωρίτερα, απολογίες είχαν δώσει δύο στενοί του συνεργάτες, που και αυτοί συνελήφθησαν με εντάλματα. Ενας από αυτούς είναι ο γιος του και ο άλλος, στενός συνεργάτης του σε ηλικία περίπου 80 ετών.

Η υπόθεση που οδήγησε σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αφορά την αγορά αντιαρματικών τύπου Κορνέτ, στην οποία μεσολάβησε επιχειρηματικά ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος (η υπόθεση βρίσκεται σε έρευνα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές περισσότερο από ένα χρόνο). Νεότερα στοιχεία που προέκυψαν πριν από λίγες ημέρες, ως αποτέλεσμα ικανοποίησης ελληνικών αιτημάτων δικαστικών συνδρομών για άνοιγμα λογαριασμών σε Ελβετία και Αυστρία, έδωσαν νέα ώθηση στην έρευνα και αξιοποιήθηκαν από τον ανακριτή Διαφθοράς Νικόλαο Τσιρώνη που χειρίζεται τις έρευνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Δαφέρμος και οι συνεργάτες του εμπλέκονται σε διακίνηση «μαύρου» χρήματος περί τα 3 εκατ. για την αγορά των Κορνέτ, για τα οποία σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει πριν από ένα χρόνο ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας. Ο Κάντας που εμπλέκεται και σε άλλα είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της συνολικής αξίας της αγοράς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση