Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος
Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Τον δρόμο προς τις φυλακές αναμένεται να ακολουθήσει ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος προφυλακίστηκε αργά χθες το βράδυ με ομόφωνη απόφαση της ειδικής ανακρίτριας για θέματα διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο επιχειρηματίας, που απολογήθηκε στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη πάνω από πέντε ώρες καταθέτοντας και αναλυτικό υπόμνημα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, ενώ ο ίδιος κατέβαλε προσπάθειες για να πείσει για την αθωότητά του.

Η απολογία του περιεστράφη γύρω από την εμπλοκή του στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος για συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα και με αποδέκτες πολιτικούς της εποχής εκείνης, αρχές του 2000. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να πείσει ότι δεν είχε σχέση με διακίνηση «μαύρου» χρήματος, δίχως να τα καταφέρει, ενώ μετά το τέλος της απολογίας του οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ έως ότου μεταχθεί σήμερα στις φυλακές.

Η σύλληψη του Θωμά Λιακουνάκου στις αρχές της εβδομάδος ύστερα από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, υπήρξε απότοκος νέων στοιχείων που έφθασαν στις ελληνικές δικαστικές αρχές από τον εντοπισμό offshore εταιρείας με έδρα το Μονακό, η οποία συνδέεται με τον ίδιο τον κ. Λιακουνάκο. Η ύπαρξη της εταιρείας αυτής, που δρομολόγησε τις δικαστικές έρευνες, προέκυψε έπειτα από αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του Θωμά Λιακουνάκου, η εν λόγω εταιρεία κυριάρχησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας προκειμένου να διακριβωθεί αν μπορούν να εξαχθούν νέα στοιχεία και για άλλους εμπλεκομένους σε μίζες για εξοπλιστικές δαπάνες. Κατά πληροφορίες, ο Θωμάς Λιακουνάκος μίλησε στην ανάκριση για τη σύσταση της επίμαχης εταιρείας και την έναρξη της δραστηριότητάς της.

Άλλες δύο υποθέσεις
Ομως, πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης που τον οδήγησε στις φυλακές ως προσωρινά κρατούμενο, ο Θωμάς Λιακουνάκος έχει εμπλοκή, προς το παρόν, και σε άλλες δύο υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, που βρίσκονται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών. Η μία από αυτές αφορά την προμήθεια των αρμάτων Λέοπαρντ που βρίσκονται στην ανάκριση και η άλλη αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα που είναι γνωστό ως ηλεκτρονικός πόλεμος. Για το πρόγραμμα αυτό ήδη έχει υπάρξει πρόταση για παραπομπή σε δίκη όλων των εμπλεκομένων, ανάμεσα στους οποίους και για τον Θωμά Λιακουνάκο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση