Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Προφυλακιστέοι οι επτά δράστες της δολοφονίας στην Υδρα
Προφυλακιστέοι οι επτά δράστες της δολοφονίας στην Υδρα

Προφυλακιστέοι οι επτά δράστες της δολοφονίας στην Υδρα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις Γεωργιανοί που οδηγήθηκαν σήμερα στην εισαγγελία Πειραιά για να απολογηθούν, μετά τη σύλληψή τους στις 16/08 στην Ύδρα, για την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και σε βάρος του ίδιου και της 58χρονης συζύγου του. Για την υπόθεση απολογήθηκαν χθες άλλοι τρεις ομοεθνείς τους που κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι.

Εναντίον των συλληφθέντων είχε ασκηθεί για ανθρωποκτονία και κατά συναυτουργία και συμπληρωτικά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους σημερινούς προσαχθέντες στην εισαγγελία ζήτησε να τηρηθεί για το πρόσωπο του η διαδικασία της σιωπής, δηλαδή να απολογηθεί όταν προσκομιστούν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικογραφία.

Οι άλλοι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση. α σημειωθεί ότι δύο από τους Γεωργιανούς που συνελήφθησαν στη λιμενική ζώνη του νησιού, έχουν υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους και ότι είχαν μεταβεί στην περιοχή για διακοπές.

Πηγές από την μιλώντας στο ΑΠΕ- για το θέμα υποστήριξαν ότι οι δύο από τους συλληφθέντες ήταν ήδη σεσημασμένοι για κλοπές και διαρρήξεις, ενώ δακτυλικά αποτυπώματα δύο εκ των επτά Γεωργιανών έχουν βρεθεί ήδη σε ροζ κουτί κρέμας που βρίσκονταν μέσα στην οικία του άτυχου 67χρονου αλλά και σε πρεβάζι παραθύρου.

Ανέφεραν επίσης ότι έχουν βρεθεί πολλά δακτυλικά αποτυπώματα στην οικία που ακόμα ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να ταυτοποιήσουν, ενώ αναμένονται και αναλύσεις DNA.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριξαν ότι οι επτά συλληφθέντες είχαν συστήσει σπείρα και ο κάθε ένας από αυτούς εμπλεκόμενους είχε διακριτούς ρόλους. Επίσης στη δικογραφία έχει συμπεριληφθεί ένα cd που δείχνει τους δράστες να κινούνται στην περιοχή και κοντά στην οικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 58χρονη σύζυγος του άτυχου 67χρονου, λόγω του στρες που έχει υποστεί από την όλη υπόθεση, έως σήμερα δεν έχει μπορέσει να αναγνωρίσει κάποιους από τους δράστες.

Μάλιστα στην πρώτη κατάθεσή της στην για το τραγικό συμβάν φέρεται να υποστηρίζει ότι είδε ξαφνικά δύο ανδρικές ές πάνω από το κρεβάτι της. Με άρπαξαν με ακινητοποίησαν και μου έδεσαν τα μάτια φέρεται να έχει δηλώσει το . Δεν αποκλείεται η 58χρονη αν αυτό κριθεί απαραίτητο να κληθεί για αναγνώριση εκ νέου. Σημειώνεται ότι δράστες της ληστείας πριν αποχωρήσουν με τα χρήματα και τα κλοπιμαία από το σπίτι, που φέρεται να έχουν παραδώσει σε ζευγάρι Γεωργιανών που εξακολουθεί να αναζητείται από την αστυνομία έδωσαν στην 58χρονη να πιει κάποια υπνωτική ουσία.

Ο 67χρονος σύζυγό της βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος ενώ είχε και μώλωπες στο σώμα του από χτυπήματα. Ο άτυχος 67χρονος πέθανε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών με ταυτόχρονο έμφραγμα. Τα στοιχεία των Γεωργιανών κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ενώ παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής σε ποιο θα μεταφερθούν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση