Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων”
Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης  ή στιγματισμού των Ελλήνων”

Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων”

Ο πρόεδρος της Ευρωπϊκής Επιτροπής, Ζν-Κλωντ Γιούνκερ, απευθύνθηκε χθες το πρωί στο Ευρωπαϊκό στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σχετικά με την προσφυγική , με την οποία θα ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος Γιούνκερ κάλεσε εκ νέου τα μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Κάθε ημέρα η προσφυγική καθίσταται κρίση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ακριβώς επειδή χρειαζόμαστε περισσότερο συντονισμό, περισσότερη , περισσότερη Ένωση». Ο Γιούνκερ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της έχουν «κοινή ευθύνη» για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, και «αυτή ακριβώς η κοινή ευθύνη πρέπει πλέον να μετατραπεί σε δράση από όλους».

Όσον αφορά το κεκτημένο Σένγκεν, ο πρόεδρος της ΕΕ ήταν σαφής: «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σωθεί το Σένγκεν: πρέπει όλοι μας να εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες του. Θα σώσουμε το Σένγκεν εφαρμόζοντάς το». Σχετικά με το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του Σένγκεν, ο διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση