Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων”
Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης  ή στιγματισμού των Ελλήνων”

Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων”

Ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, απευθύνθηκε χθες το πρωί στο Ευρωπαϊκό στο , στο πλαίσιο της συζήτησης για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σχετικά με την , με την οποία θα ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γιούνκερ κάλεσε εκ νέου τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Κάθε ημέρα η καθίσταται κρίση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ακριβώς επειδή χρειαζόμαστε περισσότερο συντονισμό, περισσότερη συνεργασία, περισσότερη Ένωση». Ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε ότι η και τα κράτη μέλη της έχουν «κοινή ευθύνη» για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, και «αυτή ακριβώς η κοινή ευθύνη πρέπει πλέον να μετατραπεί σε δράση από όλους».

Όσον αφορά το κεκτημένο , ο πρόεδρος της ήταν σαφής: «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σωθεί το : πρέπει όλοι μας να εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες του. Θα σώσουμε το εφαρμόζοντάς το». Σχετικά με το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του Σένγκεν, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση