Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων”
Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης  ή στιγματισμού των Ελλήνων”

Πρόεδρος Γιούνκερ: “Δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων”

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ , απευθύνθηκε χθες το πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συζήτησης για το επόμενο . Σχετικά με την , με την οποία θα ασχοληθεί το , ο πρόεδρος κάλεσε εκ νέου τα μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Κάθε ημέρα η καθίσταται της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ακριβώς επειδή χρειαζόμαστε περισσότερο συντονισμό, περισσότερη συνεργασία, περισσότερη Ένωση». Ο Πρόεδρος Γιούνκερ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της έχουν «κοινή ευθύνη» για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, και «αυτή ακριβώς η κοινή ευθύνη πρέπει πλέον να μετατραπεί σε δράση από όλους».

Όσον αφορά το κεκτημένο Σένγκεν, ο πρόεδρος της ΕΕ ήταν σαφής: «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σωθεί το Σένγκεν: πρέπει όλοι μας να εφαρμόσουμε όλους τους του. Θα σώσουμε το Σένγκεν εφαρμόζοντάς το». Σχετικά με το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του Σένγκεν, ο Πρόεδρος διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης ή στιγματισμού των Ελλήνων αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

"Αλιεύοντας" την είδηση