Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πρόεδρος Eldorado: «Ομηρος πολιτικών σκοπιμοτήτων» η επένδυση
Πρόεδρος Eldorado: «Ομηρος πολιτικών σκοπιμοτήτων» η επένδυση

Πρόεδρος Eldorado: «Ομηρος πολιτικών σκοπιμοτήτων» η επένδυση

Ως ειδική περίπτωση χαρακτήρισε -εμμέσως πλην σαφώς- την ο Τζορτζ Μπερνς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, σε Τύπου που παραχώρησε προ ολίγου στο ξενοδοχείο Hilton.

Στη Τύπου, πλαισιωμένος από τα ηγετικά στελέχη της (Εντουάρντο Μούρα, Δημήτρης Δημητριάδης) και στον απόηχο της ανακοίνωσης της εταιρείας ότι θα αναστείλει εντός δέκα ημερών όλες τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, ο κ. Μπερνς δήλωσε ότι η εταιρεία του «δεν αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα στην Τουρκία» ούτε «οπουδήποτε αλλού δραστηριοποιείται». Πρόσθεσε ότι αν γνώριζε τι επιφύλασσε η για την Eldorado Gold, δεν θα προχωρούσε ποτέ στην επένδυση, και ανέφερε ότι σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης, το 90% των 2.400 εργαζομένων, της εταιρείας και των εργολάβων με τους οποίους συνεργάζεται, θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ωστόσο το κορυφαίο στέλεχος της Eldorado Gold δήλωσε επανειλημμένως την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί διέξοδος, η εταιρεία θα λάβει τις που ισχυρίζεται ότι έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα και το θα προχωρήσει. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συντριπτική πλειοψηφία» της τοπικής κοινότητας στην είναι υπέρ των εξορύξεων και τόνισε ότι οι όσων εναντιώνονται στην επένδυση έχουν κριθεί ως αβάσιμες (όπως ανέφερε, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει 18 φορές υπέρ της εταιρείας). «Δεν γίνεται οι εγκρίσεις αδειών να καθίστανται πολιτικών σκοπιμοτήτων ή των απόψεων μίας ηχηρής μειοψηφίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση