Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Προανακριτική για εξοπλιστικά Γ. Παπαντωνίου
Προανακριτική για εξοπλιστικά Γ. Παπαντωνίου

Προανακριτική για εξοπλιστικά Γ. Παπαντωνίου

Με πρωτοβουλί των βουλευτών της κυβερνώσς πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ κατατέθηκε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής –ή όπως τυπικώς λέγεται «ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης»–, με τον Γιάννο στο στόχαστρο για τα προγράμματα κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Τα πρώτα «αι» από τον χώρο της ς ακούστηκαν ήδη έναντι της πρότασης (Ν.Δ., Δημοκρατική Συάταξη, Ποτάμι), αλλά με επισημάνσεις και σχόλια αναφορικά με τη χρονική συγκυρία κατάθεσής της, καθώς επισημαίνεται πως η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε σε μια αρνητικά φορτισμένη για την συγκυρία, «εξαιτίας των προβλημάτων στις διαπραγματεύσεις και των νέων επικείμενων σκληρών μέτρων».
Στην πρότασή τους, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρονται σε συγκεκριμένες υποθέσεις προμήθειας: 1) Αρμάτων μάχης τύπου Leopard, 2) επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Apache, 3) φρεγατών τύπου «S», 4) συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 5) ελικοπτέρων μεταφοράς τύπου NH90. Αναφερόμενοι ειδικά στο πρόσωπο του κ. , σημειώνουν πως από τις «έξι συναφείς μεταξύ των ποινικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν όλες τον πρ. υπουργό Αμυνας Ιωάννη Παπαντωνίου, αποδίδονται με τα σχετικά βουλεύματα πράξεις απιστίας, από τις οποίες προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση