Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα
Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα

Με το επίκαιρο θέμα «Προστασία και αξιο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» στο μάθημα της Νεοελληνικής λώσσας ενικής Παιδείας, άρχισαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, οι εξετάσεις.

Η επικαιρότητα λόγω ημέρας, αλλά και η μεγάλη δημοσιότητα την οποία έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό ζητήματα όπως οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, η διεκση των Μαρμάρων του Παρθενώνα κλπ. οδήγησαν στην επιλογή του θέματος, επί του οποίου οι ές ήταν προετοιμασμένοι και το θεώρησαν γενικώς “εύκολο”.

Συνολικά περί τις 105.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα διεκδικήσουν μία από τις 68.345 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (44.200 στα Πανεπιστήμια και 24.145 στα ΤΕΙ). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην www.minedu.gov.gr αλλά και στην του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισ στα Τμήματα ς Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση