Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα
Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα

Με το επίκαιρο θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, άρχισαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, οι πανελλαδικές .

Η επικαιρότητα λόγω ημέρας, αλλά και η μεγάλη την οποία έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό ζητήματα όπως οι ανακαλύψεις στην , η διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα κλπ. οδήγησαν στην επιλογή του θέματος, επί του οποίου οι ήταν προετοιμασμένοι και το θεώρησαν γενικώς “εύκολο”.

Συνολικά περί τις 105.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα διεκδικήσουν μία από τις 68.345 θέσεις σε πανεπιστήμια και (44.200 στα Πανεπιστήμια και 24.145 στα ). Οι θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην www.minedu.gov.gr αλλά και στην του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ..Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση