Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα
Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα

Με το επίκαιρο θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς» στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, άρχισαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, οι εξετάσεις.

Η επικαιρότητα λόγω ημέρας, αλλά και η μεγάλη δημοσιότητα την οποία έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό ζητήματα όπως οι ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, η διεκδίκηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα κλπ. οδήγησαν στην επιλογή του θέματος, επί του οποίου οι μαθητές ήταν προετοιμασμένοι και το θεώρησαν γενικώς “εύκολο”.

Συνολικά περί τις 105.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών θα διεκδικήσουν μία από τις 68.345 θέσεις σε και ΤΕΙ (44.200 στα και 24.145 στα ΤΕΙ). Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδαwww.minedu.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ..Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση