Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πράσινο φως από EWG για ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Πράσινο φως από EWG για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Πράσινο φως από EWG για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Πράσινο φως» έδωσε η σημερινή του για την επί της αρχής ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Οι σύμβουλοι των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν ότι έχουν ολοκληρωθεί 89 από τα 113 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχε υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να υλοποιηθούν πριν την πρώτη εκταμίευση των δόσεων.

Το ύψος της εκταμίευσης, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 6 και 7 δισ. και να δοθεί σε δόσεις, με την πρώτη να φτάνει στα ελληνικά ταμεία μέσα Φεβρουαρίου, αν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Το Εuroworking Goup επίσης αποφάσισε πως η δεύτερη εκταμίευση θα εξαρτηθεί από την σωστή εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά και μια αρκετά ικανοποιητική πρόοδο στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί και το πράσινο φως από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης στο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα ανοίξει τον δρόμο για τις διαδικασίες σε μία σειρά από ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά την έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση