Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / «Πράσινο» από ΣτΕ για τις Σκουριές
«Πράσινο» από ΣτΕ για τις Σκουριές

«Πράσινο» από ΣτΕ για τις Σκουριές

Μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» σε σχέση με την ανέγερση της νέας μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές έλαβε το ΣτΕ.

Το Ε΄ Τμήμα του ανωτάτου ακυρωτικού Δικαστηρίου με την αρ. 1449/2015 απόφασή του έκρινε ότι με μη νόμιμη αιτιολογία απορρίφθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημα της «Ελληνικός Χρυσός» για «την έγκριση παρέκκλισης» κατασκευής εργοστασίου εμπλουτισμού μεταλλευμάτων στις Σκουριές.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι για την ανέγερση βιομηχανικών μονάδων και άλλων υποστηρικτικών της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης εγκαταστάσεων, δεν ισχύουν οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού ούτε και το Προεδρικό Διάταγμα του 1985, αλλά αποκλειστικά η σχετική διάταξη του Μεταλλευτικού Κώδικα.

Ο Μεταλλευτικός Κώδικας προβλέπει οτι για την ανέγερση εργοστασίων που εξυπηρετούν την εκμετάλλευση και την επεξεργασία μεταλλευμάτων, μέσα στον μεταλλευτικό χώρο, απαιτείται άδεια της πολεοδομικής αρχής, η οποία όμως χορηγείται «κατά παρέκκλιση των διατάξεων της κείμενης πολεοδομικής νομοθεσίας».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

  • Xωροθέτηση νέου ΣΕΣ στον Δήμο Βόλου - https://t.co/vdnjGNrN54 -

  • Προκήρυξη δύο θέσεων για γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου - https://t.co/1oeWlpW8cn -

"Αλιεύοντας" την είδηση