Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Πραγματικότητα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής
Πραγματικότητα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής

Πραγματικότητα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής

Πραγματικότητα  είναι πλέον ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής.  Το Ταμείο Συνοχής επένδυσε 293 εκατ. ευρώ στον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου στη Δυτική . Ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (TENT), θα προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια.

Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής,  Κορίνα , δήλωσε: “Είμαι υπερήφανη που τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής συνετέλεσαν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου υποδομής. Πρόκειται για ένα το οποίο θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Επίσης, με την ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων γύρω από την Πάτρα, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, η περιφέρεια αποκτά νέες οικονομικές ευκαιρίες, καθώς και καλύτερες μεταφορών, όχι μόνο μέσα στη χώρα, αλλά και με τα γειτονικά κράτη μέλη”.

Το που χρηματοδοτήθηκε από την περιλαμβάνει και όλες τις απαραίτητες που συνδέονται με αυτό, όπως είναι οι γέφυρες και οι υπόγειες διαβάσεις, καθώς και παράλληλα κατασκευής ή βελτίωσης 130 χλμ. χωματόδρομων που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από κατοικημένες ή αγροτικές περιοχές.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση