Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πραγματικότητα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής
Πραγματικότητα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής

Πραγματικότητα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής

Πργμτικότητα  είναι πλέον ο νέος αυτοδρομος ς-Πύργου χάρη στην πολιτική συνοχής.  Το Ταμείο Συνοχής επένδυσε 293 εκατ. ευρώ στον νέο αυτοδρομο ς – Πύργου στη Δυτική Ελλάδα. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (TENT), θα προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και .

Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής,  Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε: “Είμαι υπερήφανη που τα κονδύλια της πολιτικής συνοχής συνετέλεσαν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού υ υποδομής. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Επίσης, με την ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων γύρω από την Πάτρα, την πρωτεύουσα της περιφέρειας και τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, η περιφέρεια αποκτά νέες οικονομικές ευκαιρίες, καθώς και καλύτερες συνδέσεις μεταφορών, όχι μόνο μέσα στη χώρα, αλλά και με τα γειτονικά κράτη μέλη”.

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ περιλαμβάνει και όλες τις απαραίτητες που συνδέονται με αυτό, όπως είναι οι γέφυρες και οι υπόγειες διαβάσεις, καθώς και παράλληλα έργα κατασκευής ή βελτίωσης 130 χλμ. χωματόδρομων που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από κατοικημένες ή αγροτικές περιοχές.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση