Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Πούτιν προς Τσίπρα: Να ξαναφέρουμε μπροστά τις εμπορικές σχέσεις μας
Πούτιν προς Τσίπρα: Να ξαναφέρουμε μπροστά τις εμπορικές σχέσεις μας

Πούτιν προς Τσίπρα: Να ξαναφέρουμε μπροστά τις εμπορικές σχέσεις μας

ΜΟΣΧΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Αθήν κι πρέπει να συνεργαστούν για να βελτιώσουν ττην κατάσταση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, δήλωσε ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ , καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κρεμλίνο. Ο κ. Τσίπρας, απο την πλευρά του, μίλησε για επανεκκίνηση των σχέσεων Αθήνας-ς.

Ο κ. Πούτιν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο δέχθηκε στις 13:40 στο Κρεμλίνο. Κατά την σύντομη συζήτηση των δύο ηγετών μπροστά στις κάμερες, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν για να επαναφέρουν τις εμπορικές τους στο σημείο στο οποίο βρίσκονταν μέχρι τον περασμένο χρόνο.

«Είναι μεγάλη χαρά μας που σας καλωσορίζουμε στη Μόσχα πριν από τη γιορτή του Πάσχα, κοινή μας γιορτή» δήλωσε ο κ. Πούτιν. «Πρέπει να τονίσω τον πολύ ιδιαίτερο φιλικό χαρακτήρα των σχέσεων, εννοώντας βεβαίως τις πνευματικές παλιές ρίζες. Θέλω να πω ότι τις προάλλες η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδος, είχαμε την πρώτη θέση. Την περίοδο 2009-2013 ο όγκος των ανταλλαγών μας είχε διπλασιαστεί. Δυστυχώς, όμως, πέρυσι είχαμε μείωση κατά 40%. Νομίζω ότι η επίσκεψή σας είναι πολύτιμη, γιατί πρέπει να βρούμε τους λόγους και να συμφωνήσουμε τι θα κάνουμε για να ξαναφέρουμε τις μας μπροστά. Και πάλι με μεγάλη μου χαρά καλωσορίζω την ελληνική αντιπροσωπεία».
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την θερμή υποδοχή και εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται στη Μόσχα και κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη στην Κόκκινη Πλατεία «αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατομμύρια απλούς ανθρώπους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για τη μεγάλη αποφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης».

«Όπως ξέρετε, η χ μου, η Ελλάδα είναι μια χ που αναλογικά με τον πληθυσμό της είχε τον βαρύτερο φόρο αίματος», τόνισε ο κ. Τσίπρας. « Όπως είπατε, πράγματι, υπάρχουν βαθιές ρίζες, διαχρονικές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς και εξ αιτίας των κοινών αγώνων, αλλά και εξ αιτίας της κοινής πνευματικής και θρησκευτικής μας ς. Και αυτή η σχέση διατηρήθηκε με αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας, ανεξάρτητα από την εκάστοτε πολιτική συγκυρία. Σκοπός της παρουσίας μου εδώ είναι να φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε αυτές τις σχέσεις προς όφελος και των δύο χωρών, αλλά και προς όφελος της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση