Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα
Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Ενας Αιγύπτιος 70 ετών ήταν ο «εγκέφαλος» της μεγάλης απάτης με τα αντικαρκινικά φάρματα, η οποία ήρθε στο φως την Παρασκευή, έπειτα από πολυετή έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της σπείρας, μέσω «εταιρείας – φαντάσματος» στην Αίγυπτο την οποία είχε συστήσει,  διακινούσε στο εξωτερικό σε πολλαπλάσια τιμή σκευάσματα τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για θεραπεία καρκινοπαθών στη χώρα μας.

Η εν λόγω εταιρεία φαινόταν ότι εισήγαγε στην τα φάρματα, ωστόσο, οι εισαγωγείς και τα τιμολόγια που εξέδιδε η εταιρεία ήταν εικονικά. Παρείχαν όμως κάλυψη στη λαθραία διακίνηση των φαρμάκων, που η σπείρα αποσπούσε από δημόσια και ιδιωτικά . Κι αυτό διότι τα σκευάσματα που προωθούνταν προς πώληση στη ερμανία υποτίθεται ότι είχαν προηγουμένως εισαχθεί νόμιμα από την Αίγυπτο. Τα λαθραία σκευάσματα κατέληγαν σε φαρμακαποθήκη στη ερμανία, μόνιμο τόπο ς του 70χρονου και πωλούνταν σε τιμή διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια της αντίστοιχης στην .

Στην απάτη συμμετείχαν ακόμη ένα φαρμακείο και μια φαρμακαποθήκη στην Αττική, των οποίων αφανής ιδιοκτήτης ήταν ο 70χρονος Αιγύπτιος.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ., κατασχέθηκαν εικονικά τιμολόγια, σύμφωνα με τα οποία ο του κυκλώματος αγγίζει τα 25 εκατ. και η ζημιά του Δημοσίου τα 13 εκατ.

Η κλοπή των φαρμάκων γινόταν είτε μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων με τη συνδρομή γιατρών του ΕΟΠΠΥ, είτε μέσω υπεξαίρεσής τους από των νοσοκομείων.

Εκτός του 70χρονου, συνελήφθησαν ακόμη δύο γιατροί, ενώ ελέγχονται άλλοι οκτώ όπως επίσης και δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατηγορίες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν και ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών διακινούσαν λαθραία τα σκευάσματα.

Οπως αποκαλύφθηκε επίσης, πριν σταλούν στο εξωτερικό, τα κλεμμένα φάρμακα φυλάσσονταν πάνω σε πάγο, σε ένα ανθοπωλείο και ένα ιχθυοπωλείο στο Παγκράτι και την Καλλιθέα.

Κατασχέθηκαν φάρμακα αξίας 300.000 , 63.000 ευρώ σε μετρητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χειρόγραφες σημειώσεις κ.ά.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση